Interview na zege op Fortuna Sittard lijkt vertrek bij Feyenoord in te luiden

14 april 2024, 16:59
Foto: © Imago

Timon Wellenreuther wil volgend seizoen eerste keeper zijn. Als hij de concurrentiestrijd weer verliest van Justin Bijlow, lijkt een vertrek bij Feyenoord dus waarschijnlijk.

Wellenreuther staat sinds begin februari onder de lat bij Feyenoord vanwege een blessure bij Justin Bijlow. Zondag keerde Bijlow terug bij de wedstrijdselectie van Feyenoord, maar hij bleef op de bank. “Ik ben heel blij om minuten te maken. We presteren de laatste wedstrijden goed, dus ik ben blij met hoe het gaat. Ik ben blij dat ik in de finale mag spelen. Die willen we winnen”, zegt Wellenreuther tegen ESPN na de 0-1 zege op Fortuna Sittard.

De keeper heeft zich in de kijker gespeeld bij PSV, zo wist FCUpdate deze week te melden. “Ik heb er wel iets over gehoord, maar ik weet het niet”, zegt de 28-jarige Duitser daar zelf over. Hij krijgt daarna de vraag of hij volgend seizoen ergens eerste keus wil zijn. “Ik ben niet iemand die graag op de bank zit. Dat is het antwoord.”

Artikel gaat verder onder video

“Geen enkele voetballer vindt het leuk om de hele week te trainen en dan in het weekend op de bank te zitten. Maar soms moet je je rol accepteren”, aldus Wellenreuther, die tot slot de vraag krijgt. “Ja, ik wil volgend seizoen eerste keeper zijn.”

Analist Kees Kwakman van ESPN denkt dat deze uitspraken van Wellenreuther betekenen dat Feyenoord op zoek moet gaan naar een nieuwe stand-in voor Bijlow. “Dat denk ik wel, want ik ga ervan uit dat Bijlow geen transfer gaat maken na dit seizoen. Hij zal blijven en ik denk dat hij eerste keeper wordt. Wellenreuther gaat dan naar een andere club. Als dat PSV wordt, moet hij hopen dat Walter Benítez vertrekt.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord-supporters ergeren zich groen en geel in Sittard

'Hij is een gestoorde gek, te gek voor woorden dit!', aldus boze Feyenoord-fans tijdens het duel met Fortuna Sittard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Bijlow verkopen of banken.

Vito
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Wellenreuther heeft een doorlopend contract dus is het aan Feyenoord en niet aan Wellenreuther om te bepalen waar hij volgend seizoen speelt. Zal ook raar zijn dat hij verteld dat hij weer tweede keeper wil zijn. Raar stukje @tfcupdate!

Rudolf21
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Wat moet ie dan zeggen.. Dat hij het leuk vind om op de bank te zitten?

Goku
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Maar vindt dat die 1ste doelman moet blijven, heeft uitstekend gespeeld

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen