Arne Slot zorgt voor grote verrassing in opstelling van Feyenoord tegen FC Volendam

4 april 2024, 17:40   Bijgewerkt: 4 april 2024, 17:49
Foto: © Imago

De opstelling van Feyenoord voor de uitwedstrijd tegen FC Volendam is bekend. Het duel tussen de nummers achttien en twee van de Eredivisie begint om 18.45 uur in het Kras Stadion.

Arne Slot heeft Marcos López verrassenderwijs aangewezen als vervanger van Quilindschy Hartman. In de vorige competitiewedstrijd tegen FC Utrecht (4-2 zege) raakte Hartman ernstig geblesseerd aan de knie, waardoor hij maandenlang aan de kant zal staan.

Artikel gaat verder onder video

Na zijn wissel tegen FC Utrecht werd Hancko als linksback opgesteld en kreeg hij dus de voorkeur boven López. Hij deed het als linksback erg goed en wist te scoren, maar nu valt de keuze toch op López. Daardoor blijft Hancko 'gewoon' in het centrum staan. Tegen Utrecht zorgde de blessure van Hartman ervoor dat Geertruida verhuisde van de rechtsbackpositie naar het centrum, waardoor invaller Bart Nieuwkoop als rechtsback ging spelen. Nu zit Nieuwkoop op de bank.

De opstelling bevat nog een andere wijziging ten opzichte van het duel met Utrecht. Calvin Stengs is weer fit en verschijnt aan de aftrap, waardoor Ramiz Zerrouki plaatsneemt op de bank.

Feyenoord loopt bij een zege nóg verder uit op FC Twente, dat woensdag gelijkspeelde tegen sc Heerenveen (3-3). FC Volendam staat bij een overwinning de laatste plaats af aan Vitesse. Maar de laatste keer dat de club uit het vissersdorp een competitiewedstrijd wist te winnen was op 16 december (1-2 tegen sc Heerenveen).

Opstelling FC Volendam: Backhaus; Buur, Benaissa, Flint, Plat; Mirani, Maulun, Cox; Booth, Semedo, Johnson

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; López, Geertruida, Beelen, Hancko; Wieffer, Stengs, Timber; Minteh, Giménez, Paixão.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ron Jans gooit direct na duel tegen Feyenoord eigen speler voor de bus wegens hele domme beslissing

Ron Jans baalt van de nederlaag van FC Utrecht tegen Feyenoord en bekritiseert een van zijn eigen spelers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wellicht met de gedachte: Volendam is op papier een zwakke tegenstander, laat maar zien dat jij de vervanger moet zijn van Hartman. De kans op 'schade' is dan theoretisch kleiner. Ik vermoed dat tegen Ajax, Hancko op de LB zal staan.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Toch heeft lopez het in zijn invalbeurten tegen een sterke tegenstanders . Niet slecht gedaan . Meestal als hij mag beginnen is hij niet best

Klantenservice
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

@gtsb toch gek hé, dat sommige spelers dat gewoon hebben: prima tot sterk als invaller, maar als basisspeler onvoldoende.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja beetje raar misschien dat hij teveel gaat nadenken . Als je plots moet invallen heb je daar geen tijd voor

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen