PSV maakt concrete plannen voor uitbreiding Philips Stadion: 'We weten nu wat er kan'

17 april 2024, 13:28
Foto: © Imago

PSV is van plan om het eigen Philips Stadion uit te breiden met duizenden extra plaatsen. De club uit Eindhoven zou op de lange termijn graag tienduizend extra plekken willen realiseren. Bouwkundige en financiële onderzoeken moeten nog plaatsvinden, dus of de uitbreiding van het Philips Stadion er ook daadwerkelijk snel gaat komen is nog maar de vraag. Wel heeft Hypercube de plek van het stadion onderzocht. De resultaten stemmen PSV positief.

Voor de leiding van PSV is één ding duidelijk de komende jaren: het Philips Stadion moet groter worden. Al jaren heeft de Eindhovense club een wachtlijst voor seizoenskaarten. Nu PSV goed bezig is, is de kans aannemelijk dat die wachtlijsten alleen maar groter worden. Jaarlijks verkoopt PSV nu ongeveer 28.000 seizoenkaarten, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Artikel gaat verder onder video

Dat PSV uitgerekend nú met de plannen naar buiten komt is niet echt verrassend, want de club kan op deze manier nog meer benadrukken hoe groot de wachtlijst is voor de seizoenskaarten in het Philips Stadion.

De capaciteit van de voetbalbakermat in Eindhoven is nu 35.119, maar als het aan de club ligt komen daar nog zo’n tienduizend plekken bij. PSV verwacht dat de club ook meer supporters gaat krijgen. “Niet onbelangrijk is de groei waar de regio-Eindhoven voor staat: de komende jaren zullen tienduizenden mensen meer het gebied gaan bevolken. Door de successen in de tech-industrie zijn veel nieuwe werknemers nodig en onder hen bevinden zich de nodige sportliefhebbers”, schrijft het ED.

Onderzoek van Hypercube wijst uit dat de huidige locatie van het Philips Stadion de beste locatie is voor een stadion. "Wij zijn zielsgelukkig met de uitkomst over de beste locatie", zegt Marcel Brands, Algemeen Directeur van PSV, daarover. "Veel aanbevelingen gaan we meenemen. We weten nu wat er kan. Het is aan ons om te bepalen wat we waar willen maken."

Als de club wil dat het stadion groter wordt, is PSV nu echt zelf aan zet. PSV moet met een financieel gedegen plan komen om goedkeuring te krijgen. Als de plannen klaar zijn kan, met goedkeuring van de gemeente, een vergunningentraject opgestart worden. Het lijkt nog wel even te duren voordat de eerste schop de grond ingaat bij het Philips Stadion.

Vergeleken met de capaciteit van Ajax en Feyenoord is die van PSV wel een heel stuk minder. In de Johan Cruijff ArenA passen 55.885 mensen tijdens een voetbalwedstrijd. De Kuip kan iets minder mensen opvangen tijdens een wedstrijd, maar heeft met 51.117 plekken nog altijd een veel groter stadion dan PSV. De club uit Noord-Brabant lijkt dit gat dus te willen dichten.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wanneer kan PSV landskampioen worden?

Dit zijn de resterende schema's van PSV en Feyenoord. Wanneer kan de champagne ontkurkt worden?

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen