Maar één man zou Johan Derksen kunnen opvolgen in Vandaag Inside: 'Hij komt wel een beetje in de buurt'

12 april 2024, 11:12
Foto: © Vandaag Inside

Mocht Johan Derksen om welke reden dan ook vertrekken bij Vandaag Inside, dan zou Powned-presentator Rutger Castricum de enige geschikte kandidaat zijn om zijn plaats aan de talkshowtafel over te nemen. Dat is althans de mening van Telegraaf- en Privé-journalist Jan Uriot.

In een video-item van De Telegraaf laat Uriot zijn licht schijnen over de rel die is ontstaan rond de uitspraken die Derksen eerder deze week deed over Kamerlid Habtamu de Hoop. "Een gedoe eigenlijk hè", opent Uriot. "Verbale ongelukken zijn er in dat programma vaker gebeurd. Dan zou je zeggen: 'Moet er niet ingegrepen worden, door de zender?'. De demissionair premier heeft er zelfs nog op gereageerd."

Artikel gaat verder onder video

Wat Uriot betreft zou Talpa ingrijpen echter achterwege moeten laten, aangezien het succes van Vandaag Inside voor een groot deel ontleend wordt aan de controversiële uitspraken die regelmatig - onder meer door Derksen - aan tafel worden gedaan. "Waarom zou hij stoppen? Er zijn zeker een miljoen mensen per avond die ernaar kijken en ervan genieten, en zich er niet aan storen." Bovendien is dit nou eenmaal het handelsmerk van De Snor, betoogt Uriot: "Het is een beetje provoceren en een beetje dwars doen wat hij doet, dat is zijn systeem. Als heel Nederland zegt dat het wit is, zegt hij dat het zwart is, of vice versa."

Castricum
Later in het filmpje laat Uriot zijn licht schijnen over Castricum, die regelmatig aanschuift in Vandaag Inside en daarnaast ook te zien is in Hélène Hendriks' Oranjezondag, waarop de afgelopen week onder meer door René van der Gijp kritiek werd geuit. "Er is een hoop over te doen, je hebt natuurlijk minder goede uitzendingen, dat hebben wij ook weleens natuurlijk. Ik vind dat hij gewoon lekker bij Hélène moet doorgaan", meent Uriot echter. Daarnaast zou Castricum wat de journalist betreft dus de ideale kandidaat zijn om de stoel van Derksen, indien die vrij zou komen, over te gaan nemen. "We moeten een opvolger hebben voor Derksen, daar moeten we rekening mee houden natuurlijk. Ja, het zou best eens kunnen dat hij dat gaat worden." Presentator Pim Sedee vraagt vervolgens of er nog 'andere gegadigden' zijn die Uriot voor zich ziet. "Nee, eigenlijk niet nee. Hij komt wel echt in die buurt, een beetje."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Johan Derksen wordt verbaal aangevallen door twee tafelgasten en reageert zwaar geïrriteerd

Sam Hagens en Lilian Marijnissen hebben dinsdagavond met verbazing naar Johan Derksen gekeken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Lb
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Castricum durft veel te zeggen kandidaat nr 1 is een goede gast

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
  35
  + 1
avatar

Ik stel Wierd Duk voor.

Ajeto!
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Knoeperd

Dropkick
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Ja hoor , en denken de mensen dat V d Gijp èn Genee daar gaan zitten met die strepen jager ? Nee toch zeker.

Paul V.Bruchem
Link gekopieerd!
  31
  + 1
avatar

Alstublieft niet dat irritante lachje en irritante mannetje bah!

Link gekopieerd!
  31
  + 1
avatar

Een van der Gijp is al niet te verdragen laat staan twee van zulke types

BENNINK24
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Inderdaad niet doen twee van domme lachende gieren , dat is niet te verdragen. Gewoon stoppen met dit laffe gedoe !!!

Sterren
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Wat doet die irritante Marijnissen in dat programma? Denk alles beter te weten, . Zit daar te leuren voor ander goed betaald baantje. En Castricum direct eruit met zijn irritante gelach En van d. Gijp kan alleen maar irritant lachen om zijn eigen grapjes

Voidz
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Rutger is veel te soft en meer geschikt als tafelgast. Enkel Jack van Gelder zou Derksen kunnen vervangen; ook een uitgesproken mening en als voordeel geen antisemiet.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Heerlijk dit!

michel W
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Gewoon er mee stoppen. Veel te polariserend geworden. Elke dag afgeven op personen en andere shows nemen dat gedrag over. Dat het in de tv wereld niet altijd deugd is bekend maar nu krijgt de kijker er teveel last van. Overal op elkaar afgeven, bah

Gertuz
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Belachelijk idee van die Uriot. Rutger C. is totaal ongeschikt, die lachzak. En Jack van Gelder is het ook niet.

MAXB
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Tv programma van tv halen

Wigle Hoekstra
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Is niet te vervangen!! Dan maar stoppen met die hap Genee is een schijnheilig mannetje. Denkt dat die kan zingen

1000poki
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Vinden we het nodig dat Johan Derksen een opvolger moet hebben. Rutger heeft wel meer inhoud dan de Gijp, lacht net zo stom en zou voor hem een nettere opvolger zijn

1000poki
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Betere.

Pietjedekip
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Dat hele programma mag van mijn part geheel van tv of sterk vermindert worden. Wat brengt dat programma nu dan voor méér waarde? En die snorremans denkt ook dat die alles kan en mag zeggen. Als die de volgende dag erop aangesproken word dan heeft die het opeens niet zo bedoeld. Een grote narcist deze man.

Th Mulder
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Geen Rutger als opvolger svp Dan beter stoppen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen