Johan Derksen wordt verbaal aangevallen door twee tafelgasten en reageert zwaar geïrriteerd

10 april 2024, 22:11   Bijgewerkt: 10 april 2024, 23:10
Foto: © Vandaag Inside

Sam Hagens en Lilian Marijnissen hebben dinsdagavond met verbazing naar Johan Derksen gekeken. De journalist van SBS6 en de voormalig fractievoorzitter van de SP begrijpen niet waarom Derksen niet door het stof gaat wegens zijn opmerkingen over  Habtamu de Hoop, die volgens De Snor 'geen Fries' is.

Derksen sprak dinsdag zijn onvrede uit over het nieuws dat  demissionair minister van Binnenlandse Zaken Hugo de Jonge een bedrag van achttien miljoen euro uittrekt voor het bevorderen van de Friese taal. De Hoop, Kamerlid van PvdA-GroenLinks, toonde zich juist wel blij met het nieuws. Het filmpje zorgde voor irritatie bij De Snor: “Hij staat toch uit z'n nek te lullen”, antwoordde Derksen na het zien van een interview met De Hoop. “Iemand die in Friesland geboren is, heeft het recht om daar zo over te praten. Hij is toch geen Fries, kom op zeg. Ik ben toch ook geen Surinamer?”

Artikel gaat verder onder video

De uitspraken hebben voor opschudding gezorgd en Marijnissen en Hagens hebben de analist van Vandaag Inside, die weigert zijn excuses aan te bieden, daar live in de uitzending mee geconfronteerd: "Ik heb gisteren gekeken en zag het fragment voorbij komen", begint Marijnissen: "Het is een oud-collega van mij. Als je met hem praat, hij is altijd zo trots als een Fries. Ik begrijp gewoon werkelijk waar niet waarom je dit zegt! Ik vond het gewoon gemeen aan jouw opmerking dat jij tegen die jongen zegt dat hij geen recht heeft om dat te zeggen", zegt de oud-fractievoorzitter van de SP, die vindt dat De Hoop wel degelijk het recht heeft om dat te zeggen.

Hagens, parlementair verslaggever voor SBS6, kon zich dinsdagavond ook totaal niet vinden in de uitlatingen van Derksen: "Ik zag gelijk dat het te ver ging. Ik vraag mij oprecht af waarom jij er gewoon niet een keer op terug kan komen", zegt de journalist. "De mensen zullen het niet erg vinden en de kijkcijfers zullen niet terugzakken", zegt Hagens, waarna Derksen met irritatie reageert richting Hagens: "Je hoeft mij nu niet vaderlijk toe te spreken, Sam", maakt de oud-voetballer hem duidelijk. "Ik vind mijzelf hypocriet als ik hier mijn excuses ga aanbieden voor iets wat ik helemaal niet zo heb bedoeld."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alwéér een 'dramatische score' voor Wilfred Genee: 'Hij is zelfs ingehaald door...'

De kijkcijfers van voetbaltalkshow Veronica Offside zijn nog altijd niet om over naar huis te schrijven. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Stef1968
Link gekopieerd!
    93
    + 1
avatar

Die vent krijgt gewoon weer zijn zin, hè! Hij kraamt zoals altijd wat onzin uit, spuugt om zich heen en gaat op wat tenen staan, er wordt natuurlijk aan tafel en in de studio schaterlachend om gelachen, en ja hoor, iedereen heeft het erover... Ordinair schreeuwen om aandacht en het dan nog krijgen ook. De enige remedie: niet meer kijken naar dat stomme programma en hem geen enkele aandacht meer geven. Hij verdient het niet!

Stevenszoon
Link gekopieerd!
    176
    + 1
avatar

Ha ha ha zeggen dat iemand die in Somalië is geboren geen geboren Fries is en dat dan bestempelen als racisme is net zo kansloos als al die linkse woke figuren waar jij er blijkbaar ook een van bent. We blijven gewoon kijken en lachen droeftoeter.

Kees212
Link gekopieerd!
    86
    + 1
avatar

Als je in Brabant bent geboren maar je ouders wonen Nintendo Zeeland blijf je een Brabander. Daar stond je wieg. Je blijft levenslang import. En hier dus ook. Al is hij wel een Nederlander maar nooit een Fries

Stef1968
Link gekopieerd!
    102
    + 1
avatar

En dat geldt dus ook voor jullie: FCUpdate! Ik wil dit soort dingen hier ook helemaal niet lezen! Het moet over voetbal gaan, véél interessanter dan deze shit!

Mr. LabMan
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Dat is nu exact de reden waarom ik reeds bijna 5 jaar geen VI meer kijk!!

gtsb
Link gekopieerd!
    153
    + 1
avatar

Het geen waar derksen op reageerde is nu weer naar de achtergrond. Door mensen die overal een probleem van maken,en willen deugen Derksen reageert op het feit dat er 18 mil gaat naar friesland . In deze tijd waar er toch belangerijkere zaken zijn dan de friese taal . Dan staat die de hoop het goed te praten wat totale onzin was . En reageert derksen boos en geirriteerd en ja men valt over wat derksen zegt . Gelijk weer rascisme etcetc . Maar die 18 mil die men weggeeft hoor je niet meer . Groningen ,ter appel ,toeslagen. Die kunnen dat geld wat meer gebruiken meneer rutte Je mag in dit vreselijke deug land niks meer zeggen . Of het is rasicme of grensover.. Bah

Link gekopieerd!
    113
    + 1
avatar

Begrijp je er überhaupt wel wat van, het is dus niet schokkend dat hij het niet met die 18 miljoen eens is, daar kan hij zijn mening overgeven ( en daar geef ik hem nog gelijk in ook ) echter om iemands huidskleur erbij te betrekken en dan zeggen dat hij zich er niet mee mag bemoeien omdat hij donker is is dus gewoon racisme, en nog toegeven dat hij zich dus niet heeft verdiept in de man zijn achtergrond, en dus alleen maar reageert op zijn huidskleur

gtsb
Link gekopieerd!
    47
    + 1
avatar

Beukemap als ik zeg dat ik uit congo komt gelooft ook niemand me . Je lult hier nooit over voetbal gozer alleen vi .

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    43
    + 1
avatar

Jij komt dan ook niet uit Congo. Bovendien was die man op tv en was er dus te zien dat hij een donkere huidskleur heeft. Wat Derksen zei was dus racisme. Nu heeft Derksen een verleden met racisme omdat hij Marokkaanse voetballers van alles en nog wat betichtte, dus stond ik daar niet van te kijken. Jammer dat hij, ooit een zeer goede journalist, zo afgezakt is.

Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

gtsb. sterk argument hoor, en de onderbouwing is ook niets tussen te krijgen. Waar staat dat ik over voetbal moet praten, of zijn dat weer regeltjes verzonnen door jezelf ?
Een pluspunt je weet gozer nu wel goed te schrijven

Hart
Link gekopieerd!
    59
    + 1
avatar

Beukemap, jij begrijpt er zelf weinig van. Derksen heeft het niet over zijn huidskleur. Hij is niet geboren in Friesland ,daar ging het over. Als hij blank en in Belgie was geboren , is dat minder erg, of is het dan racisme van een Belg? Het is Derksen zijn mening. Mee eens of oneens kan. Maar je mag niks meer zeggen tegenwoordig, je wordt meteen uitgemaakt voor racist. Als ik koffie bestel en op de vraag melk erin,antwoord zwart ,valt het hele restaurant stil.

gtsb
Link gekopieerd!
    39
    + 1
avatar

Precies hart . Je mag tegenwoordig niks meer zeggen. Het is echt belachelijk ook hoe men reageert . Mensen als beukemap zitten gewoon te wachten tot er iets gezegd wordt wat hij weer kan gebruiken tegen dit programma/derksen . Verder is 18 mil weggooien wat hier gebeurd is . En wat de hoop goed lult . Is iets ergers in mijn ogen dan zeggen dat iemand geen fries is .

gtsb
Link gekopieerd!
    32
    + 1
avatar

Dhr reuring ik denk dat je het nog eens moet terug kijken . Niks rasictisch aan .

Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Wat een zielig mannetje ben je toch gtsb, leer eens begrijpend te lezen, ik schrijf dus dat ik qua die 18 miljoen het nog wel met hem eens ben. Maar door je blindheid zie je dit blijkbaar niet. Misschien eens een cursus volgen i.p.v. laveloos ieder avond naar Derksen te kijken en luisteren

gtsb
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Beukemap misschien eens je niet zoveel aantrekken van derksen en vi. Je hebt het over blindheid ,maar je blinde haat voor derksen en vi is stuitend . Verder kan ik nu ook wat zeggen over het gebruiken van blindheid en het net zo draaien als wat jij doet met racisme . Maar jou reacties doen hier al genoeg .

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    97
    + 1
avatar

Ik ben het absoluut niet vaak eens met wat Derksen te zeggen heeft hoor. Ookal komt er de laatste tijd meer onzin uit dan in de afgelopen jaren...dat is zijn volste recht. Iedereen mag zeggen wat hij of zij vindt, punt uit. Ik zie niet wat er beledigend is wat hij nu weer uitkraamde, maar nu, met die psychotische woke gemeenschap, mag je niks meer zeggen. De meeste zijn wel erg snel op hun teentjes getrapt en roepen dan extreem snel de woorden als racist, homofoob, antisemiet en god weet wat nog meer.

ria vandenhoek
Link gekopieerd!
    47
    + 1
avatar

Ik snap überhaupt niet dat die man nog in programma komt hij denkt dat hij ales kan zeggen e en nou word meneer aangevallen en dan is ie boos wat een zielig figuur zeg walgelijk

Stevenszoon
Link gekopieerd!
    42
    + 1
avatar

Net als jouw opmerking, zeggen dat een Somaliër die in Somalië is geboren en geen dus geen Fries is bestempelen als racisme is net zo walgelijk. Riatje vandenwoke

Vints
Link gekopieerd!
    78
    + 1
avatar

Helemaal niets mis mee toen Derksen zijn mening gaf! Ken een familie die permanent naar Afrika verhuisde omdat de vader bij een bedrijf een vaste aanstelling kreeg. De kinderen werden daar geboren, leuke blonde kinderen. Stel je nu voor dat een van die kinderen daar in de politiek gaat en op TV komt en roept ik ben een echte Afrikaan… Ga dan op straat de mensen eens vragen of zij dat ook vinden….

Pluto
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Spijker op de kop.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    55
    + 1
avatar

Als je een zaadje plant in Noord-Brabant en je verpot het daarna en een blauw witte pot met een paar plompebladen erop word het echt geen fries zaadje

Wopi
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

Wat is dy Derksen dochs in pûde stront. Yn Heteren berne en tinken bepale te kinnen wa 't Frysk is

Stevenszoon
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Hier nog zo een die uit zo'n achtergesteld gebiedje komt wat Friesland heet. Ha ha Se binne noch stommer as it efterste ein fan in biggen dêr yn Fryslân

Blackie
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

het gaat weer lekker over het voetbal , fcupdate moet een persoon benoemen die alle inkomende reacties filtert.

Ton Kuys
Link gekopieerd!
    32
    + 1
avatar

Het is al eerder opgevallen dat Derksen zich ontwikkelt tot een zielige figuur. Zijn onzinnige gepraat over belangrijke onderwerpen slaan kant nog wal . Hij brengt niets bij aan dit programma . Tijd voor vervanging

Jan Schaeffer
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Laten we nou niet alles wat Derksen zegt serieus nemen. Hier wordt weer van een mug een olifant gemaakt. Het is V1, en blijkbaar nog steeds goed bekeken (ook door mijzelf). Hij bazelt wel vaker wat en heeft echt niet de wijsheid in pacht. Feitelijk heeft hij nu reclame gemaakt voor GroenLinks. Het Kamerlid zelf heeft erom gelachen...goeie reactie.

RichardTenBohmer21
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

wordt tijd dat wokefiguren eens een real life krijgen pakken dingen aan wat nergens op slaat....je maakt van een marrokaan ook geen turk toch?of van een ajacied een feyenoorder....wat een triest gelul zeg

Pluto
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Derksen mag toch gewoon zeggen wat hij ervan vindt? Er zijn misschien nog wel 5 miljoen mensen die er zo over denken. Dat half Nederland er weer aanstoot aan neemt is hun probleem. Zo naïef om te denken dat iedereen dezelfde mening moet hebben.

Kees212
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Die gast is geboren in Afrika. Als je in Friesland geboren bent ben je een Fries. Iemand met b.v. Zeeuwse ouders die tijdens vakantie in Brabant geboren word us ook een Brabander. Het gaat om de plek waar je wieg staat.

Peter Selie
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Siem en Luuk de Jong zijn geboren in Zwitserland en hebben daar een deel van hun jeugd doorgebracht. Dat zijn volgens jouw logica dus geen Nederlanders maar eigenlijk Zwitsers? Daar gaat het hier om. Niemand zal ooit zeggen dat Siem en Luuk geen echte Nederlanders zijn terwijl hun wieg ergens anders stond, maar een geadopteerde baby met een donkere huidskleur kan blijkbaar geen echte Fries zijn.

Duuk
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Die Derksen vond het weer eens tijd om op de voorgrond te treden. Dus was die Fries aan de beurt i.p.v. die vrouw met een kaars van Derksen in haar. Ooit zei die gast dat hij het fijn vindt om in een programma voor de "gewone man" te zitten. En die " gewone man " trapt er in. Derksen is ondertussen multi miljonair over de rug geworden van die "gewone man". Nou Johan, volgend jaar weer wat "schokkends" zeggen, kan je weer onderhandelen om een groter miljoenenbedrag per jaar te gaan verdienen. Hij lacht zich krom om die naiviteit van zijn kijkers.

Ellen Ordelman
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ik vind dat Johan groot gelijk heeft hij is geen Fries en zal het nooit worden achterlijk zooitje je mag tegenwoordig niks meer zeggen in dit land wat een betutteling hier .Waar is de vrije meningsuiting gebleven.

Wim1967
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Wat Johan zei was precies wat heel veel mensen denken. En wat je er ook van vindt, het genereert wel weer een discussie. Als we deze discussie niet gelijk in het extreme trekken kunnen we er met zijn allen nog wat van leren ook. Beter dan die programma's waar alles van te voren tot in den treure is geregisseerd en waar de deugers zitten te roeptoeteren.

Oudebinnenweg
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Die man is het gevolg van geslachtsgemeenschap tussen een zwarte en een fries. Dat is geen volbloed fries. Is daar iets mis mee dit te erkennen?. Dacht het niet.

Oudebinnenweg
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Cody gakpo wordt hier in Brabant als Brabander aangemerkt. Dit is een vergelijkbaar voorbeeld. Heeft iemand de ouders gezien van Gakpo. Een Wilderige Blanke brabantse potige dame met aan haar zijde een op een gorilla lijkende mensenaap uit Ik meen Frans Gyana. Maar hier in Eindhoven is het een rasechte brabander hoor!. Flikker toch op.

Kevin Hommeles
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Als iemand beweert dat ik geen nederlander ben raakt mij totaal niet. Alleen mensen die zichzelf moeten overtuigen wat ze zijn voelen zich beledigd. Overigens, heeft die Fries in kwestie er aanstoot aan gegeven of zijn het anderen die voor hem spreken?

FROIO
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Het feit dat je elders geboren bent zegt niets over waar je geworteld bent. Ik kan in Amsterdam geboren zijn omdat mijn ouders daar op dat moment waren. Maar ik ben toch echt in Rotterdam opgegroeid. Ben ik nu Amsterdammer of Rotterdammer.? Dhr. Derksen wenst dat in twijfel te trekken en dat op basis van huidskleur. Dat is voor mij een vorm van discriminatie. Probleem van dhr Derksen is dat zijn mondje sneller reageerd dan zijn hersenpannetje.

Oudebinnenweg
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Friese mannen moeten het gewoon bij Nederlandse vrouwen houden. Maar er is veel mixed race in ons landje. Nederlandse mannetjes hebben een uitgesproken voorkeur voor buitenlands.

Nasalis
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Derksen is gewoon een imbeciel die je glashard in zijn gezicht moet uitlachen. Elk fatsoenlijk mens die daar aan tafel gaat zitten is schijnheilig en draagt alleen maar bij aan de tokkificering van Nederland. Als je die onzin van Derksen echt niet kunt accepteren, moet je dat programma gewoon boycotten. Voor een beetje aandacht verkwanselen ze hun principes en treden ze op als aangever voor Derksen om hem in de gelegenheid te stellen zijn meelopers te pleasen.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En waar komr kleinkeesje vandaan?

Swiebertje
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Derksen reageerde wel op zijn huidskleur. Het wordt trouwens tijd dat die onappetijtelijke gerimpelde ongwassen kop van Derksen van het scherm gaat. Met zijn boerennamaakmuziek van cuby.

Mr. LabMan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Discriminatie heeft niets te maken met uiterlijk of afkomst maar met MENS ZIJN OF ZICH GEDRAGEN ALS EEN MENS!!! De mens kan niet uitstaan dat een ander mens is, of zich gedraagt als een mens , dat is discriminatie!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen