Studio Voetbal is compleet verbijsterd en reageert genadeloos op bizar incident in 46e minuut van Klassieker

7 april 2024, 22:35
Foto: © NOS

Pierre van Hooijdonk, Rafael van der Vaart, Jeroen Stekelenburg en Ibrahim Afellay zijn het erover eens: Steven Bergwijn had zondagmiddag met een directe rode kaart van het veld gestuurd moeten worden. De analisten vinden het onbegrijpelijk dat scheidsrechter Danny Makkelie - en de VAR van dienst - niet ingreep nadat de aanvoerder van Ajax Bart Nieuwkoop tegen zijn hoofd sloeg. 

"Ik had ook het gevoel dat de arbitrage een beetje medelijden had", begint Stekelenburg de uitzending van Studio Voetbal. "De VAR had ook medelijden", bevestigt Van der Vaart de gedachtegang van zijn collega aan tafel bij de NOS. "Eigenlijk had Feyenoord twee penalty's moeten hebben en had Bergwijn rood moeten hebben", gaat Stekelenburg verder. De NOS-verslaggever begreep niets van de arbitrage: "Met name die rode kaart, dat hoort toch niet op een voetbalveld? Dat is toch gewoon een paar wedstrijden niet meedoen!"

Artikel gaat verder onder video

Stekelenburg was niet de enige die niet te spreken was over de arbitrage tijdens De Klassieker, want ook Pierre van Hooijdonk zag Makkelie en de VAR de fout ingaan: "Natuurlijk is dit een rode kaart. Als jij je tegenstander bewust slaat, is dat een rode kaart", legt Van Hooijdonk uit, die bijval krijgt van Afellay: "Het is bizar, je moet dus wachten tot iemand het ziekenhuis ingeslagen wordt", zegt Afellay met verbazing in zijn stem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Speelt bij ajax dan gelden er toch andere regels. Var staat voor Volgens Amsterdamse Regels. Het is wel een schande natuurlijk dat ze daar altijd mee wegkomen. Maar goed we zullen er mee moeten leven

boyke
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Makkelie wat de beste scheidsrechter van Nederland wordt genoemd liet nu blijken een van de aller slechtste te zijn samen met de VAR. Het was een bewuste stoot dus puur rood. Dat Makkelie dit niet ziet en niet ter correctie van de VAR naar het beeld wordt geroepen toont aan dat de KNVB zwakke broeders in hun gezelschap hebben zitten die de voetbalspelregels totaal niet kennen. Daarnaast onthoudt onze AJAX scheidsrechter 2 zuivere strafschoppen of had hij soms medelijden met zijn team. Helaas kon AJAX totaal niet mee in deze wedstrijd en was het geen twee strijd zoals we gewend zijn. Jammer aangezien AJAX toch een grote club is en altijd mooi voetbal op de mat hebben gelegd. De bestuurlijke chaos speelt nu ook op het veld een rol en die van Praag moet super snel wegwezen met zijn andere RVC leden. Een nieuwe frisse wind moet er komen die ook de spelers in toom kunnen houden en niet zoals een aanvoerder waardig si moet reageren op wat hij flikte en zelf niet eens zijn excuus daarvoor aan heeft geboden.

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ja duidelijk Steven Bergwijn sloeg Bart Nieuwkoop, het is dikke rood !!! Wat dan als Nieuwkoop hier iets aan over houdt ? Makkelie blijft een middelmatige scheidsrechter.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Onbegrijpelijk dat Makkelie als beste scheidsrechter te boek staat. Zal wel medelijden met zijn vriendjes hebben gehad. En de VAR: afschaffen als ze zo blind zijn en blijven.

Zadkine
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

En dan na afloop doorgaan, niet betrapt en dan weer ruzie zoeken, knap van die Nieuwkoop om zijn muil er niet af te rossen. En die interviews als (aanvoerder) Brobby is er een filosoof bij.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ja als je dit 'mist ' als var dan moet je gewoon stoppen . De knvb verschuilt zich weer achter regels . Maar in dit soort duidelijke gevallen moet je een uitzondering maken . En toch straffen . De knvb heeft ajax gisteren gewoon beschermd voor een nog grotere uitslag

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen