Verliest PSV een sterkhouder? ‘Misschien beter om naar een grotere competitie te gaan’

20 april 2024, 10:16   Bijgewerkt: 20 april 2024, 12:06
Foto: © Imago

Het is nog maar de vraag of Sergiño Dest volgend seizoen in het shirt van PSV speelt. De Eindhovenaren hebben een koopoptie van elf miljoen euro, maar de kans bestaat dat de Amerikaan zelf niet akkoord gaat met de deal. Marco Timmer vreest dat Dest deze zomer definitief gaat vertrekken bij de aanstaande landskampioen.

De verslaggever van Voetbal International denkt dat het de verdediger ‘te makkelijk afgaat in de Eredivisie’, zo vertelt hij in de Skiete Willy Podcast. “De Eredivisie is voor Dest een speeltuin. Dat was tegen Vitesse zo, maar eigenlijk het hele seizoen al”, begint hij.

Artikel gaat verder onder video

“Hij is echt heel goed en heel constant. We vroegen hem na de wedstrijd, lijkt het nou zo makkelijk of is het echt zo? Hij zei: Ja, het gaat eigenlijk wel heel erg simpel”, gaat Timmer verder. Met andere woorden, is het voor Dest’ ontwikkeling gunstig om in Nederland te blijven? “Misschien is het beter om naar een grotere competitie te gaan”, stelt Timmer.

“Voor elf miljoen euro hebben ze hem, als ze de koopoptie lichten bij FC Barcelona. Maar dan is het de vraag of die jongen het zelf wil”, aldus de journalist. PSV wil ongetwijfeld verder met de multi-inzetbare verdediger. Dest was dit jaar al belangrijk met twee goals en zeven assists in alle competities. De Amerikaan wordt gehuurd van FC Barcelona.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kraay wijst PSV'er Dest op veelzeggende verspreking: 'Wacht even...'

PSV-verdediger Sergiño Dest maakte een veelzeggende verspreking voor de camera's van ESPN.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Keuz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dest, en ook andere spelers, zien de eredivisie als een speeltuin. Spelers, maar ook trainers, willen meer weerstand. Dit is eenvoudig op te lossen door de eredivisie te splitsen in poule A en B . met elk 9 clubs. In elke poule speel je dan 4x tegen elkaar ipv 2x. Je krijgt dus 4x Feyenoord-PSV, 4x Feyenoord-Ajax., etc. Je speelt dus 32 wedstrijden ipv 34. Dat scheelt weer 2 wedstrijden op de volle speelagenda. De laatste in poule A degradeert naar poule B en nummer 1 van poule B promoveert naar poule A. En dat hele gedoe met play-offs en nacompetitie afschaffen. Ik hoop dat de redactie van FC Update dit idee kan doorspelen aan de KNVB.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen