EK-terugkeer voor Andries Noppert? ‘Ik heb contact gehad met de bondscoach en Patrick Lodewijks’

4 mei 2024, 15:08
Foto: © ESPN

Andries Noppert heeft het EK nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet. De doelman, die vrijdagavond in de wedstrijd tegen Almere City (1-1) terugkeerde onder de lat van sc Heerenveen, geeft in een interview met Voetbal International aan dat hij nog altijd gelooft in een terugkeer in het doel van het Nederlands elftal.

“Ik heb contact gehad met de bondscoach en Patrick Lodewijks. Zij moeten een keuze maken. Ik denk dat het van twee keepers (Bart Verbruggen en Mark Flekken, red.) zeker is dat ze meegaan en dat is niet meer dan terecht, want die hebben in de afgelopen wedstrijden fantastisch gespeeld”, begint Noppert. “Het is net de vraag wat ze verder zoeken”, gaat hij verder.

Artikel gaat verder onder video

“Iemand voor de groep? Daar moeten zij een keuze in maken en daar zijn ze verstandig genoeg voor. Ik zit nu ook niet in de situatie om te zeggen: ja, jongens, daar ben ik en ik moet mee”, gaat de Toren van Joure met enig gevoel voor zelfspot verder. “Aan de andere kant weten ze wat ze aan me hebben.”

De keeper van Heerenveen komt dit seizoen nog twee wedstrijden in actie. De kans dat de Friezen de play-offs ingaan, is minimaal. Noppert gaat in ieder geval zijn best doen om indruk te maken op bondscoach Ronald Koeman. “Ik weet niet wat hun gedachtes zijn, maar gelukkig hoef ik die keuze niet te maken. Geloven moet je altijd. Een doel moet je altijd hebben, ook al gaat het minder. Is het haalbaar? Dat zeg ik niet. Maar je moet er wél in geloven.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord-fans komen plotseling met striemend fluitconcert tijdens uitreiking medailles

De supporters van Feyenoord heffen plotseling een striemend fluitconcert aan in De Kuip, vlak voordat de zojuist gewonnen KNVB Beker aan hun favoriete club zou worden uitgereikt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Zelfs als bijlow weer geblesseerd raakt dan nog niet toch?. Noppert floppert mag nooit zelfs 5e keus zijn

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hij mag er niet eens overnadenken hij had een stabiel seizoen bij Heerenveen en een prima WK maar na afgelopen seizoen is hij 8ste keus na Flekken, Bijlow, Verbruggen, Bizot, Cillessen, Olij, en zelfs Krul

Klantenservice
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik zou persoonlijk ook eerder, met de gedachte dat Flekken en Verbruggen sowieso mee gaan, een Bijlow, Olij of Bizot meenemen dan Noppert. Die heeft op het juiste moment een leuke bevlieging gehad waardoor hij mee kon naar het WK, maar ik zie dat niet als zijn standaard niveau.

Allback
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hij heeft het tijdens het WK heel goed gedaan, maar de afgelopen periode is niet goed genoeg geweest om mee te mogen naar een EK.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen