FIFA onderzoekt mogelijkheden naar competitiewedstrijden in andere landen

15 mei 2024, 18:38
Foto: © Imago

De FIFA onderzoekt of het mogelijk is om competitiewedstrijden in de toekomst in andere landen te laten spelen. De wereldvoetbalbond heeft daar op de vergadering van woensdag in Bangkok een werkgroep voor in het leven geroepen.

De werkgroep van de FIFA zal bestaan uit tien tot vijftien leden die verschillende voetbalachtergronden hebben. Daarbij kan worden gedacht aan vertegenwoordigers van verschillende landelijke en continentale voetbalbonden, clubs en spelersorganisaties. Ook supportersorganisaties zullen afgevaardigden in de werkgroep hebben.

Artikel gaat verder onder video

Het hoofddoel van de werkgroep is om te onderzoeken of het in de toekomst mogelijk is voor competities om wedstrijden in andere landen te organiseren. Hierbij moet gedacht worden aan of fans snel genoeg van tevoren bericht krijgen dat een thuis- of uitwedstrijd niet in eigen land wordt georganiseerd, of de wedstrijd invloed heeft op teams uit het land waar deze wordt georganiseerd en of het spelen van duels in andere landen zorgt voor competitievervalsing.

In 2018 deed LaLiga al een poging om competitiewedstrijden in de Verenigde Staten en Canada te organiseren, maar dat plan kon door tussenkomst van de FIFA geen doorgang vinden. De Spaanse Supercup wordt wel al in het buitenland gespeeld. Zo vond de versie van dit seizoen in januari plaats in Riyad in Saoedi-Arabië.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Dit is het virtuele schema voor de play-offs van de Eredivisie voor Europees voetbal

NEC, FC Utrecht, Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles staan momenteel op een plek die goed is voor play-offs om Europees voetbal aan het einde van het seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik vind het al een schande dat die Supercups verkocht worden onder de echte fans van de clubs uit. Als dit zo meteen ook met de mooiste competitiewedstrijden gaat gebeuren ga je echt een opstand krijgen hoor. Stel je voor dat je Real supporter bent en je krijgt een berichtje dat Real - Barca verkocht is aan de zandbak.... Voetbal is van de fans.

Goku
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Alles voor het geld...

Dropkick
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

En het brein achter deze doldwaze bullshit is Saudi Arabia en Qatar enz enz , die betalen enorme bedragen aan b.v Barça die het geld goed kunnen gebruiken , en daar word nu handig gebruikt van gemaakt door de door mij boven genoemde landen. Hier krijg ik echt een raar gevoel van.......ze zeggen netjes ' in andere landen ' maar een goede verstaander heeft maar èèn woord nodig .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen