Felle protesten krijgen geen gevolg: politiechef Frank Paauw nieuwe bondsvoorzitter KNVB

27 mei 2024, 18:12   Bijgewerkt: 27 mei 2024, 18:21
Foto: © Imago

Frank Paauw is de nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB, zo meldt de KNVB in een officieel persbericht. Maandagavond werd er door dertig van de 34 profclubs gestemd op wie de opvolger van Just Spee moest worden, en wat blijkt is dat Paauw al na één ronde de meeste stemmen heeft behaald. De politiechef kreeg 31 van de 58 (geldige) stemmen.

De andere twee kandidaten waren Hans Nijland en Jeanet van der Laan. Nijland, voormalig algemeen directeur van FC Groningen kreeg twintig stemmen. Van der Laan, oud-D66-politica ontving zeven stemmen. Paauw volgt Spee op, die in 2019 tot bondsvoorzitter werd benoemd. Spee moest wegens gezondheidsreden aftreden en wordt dus opgevolgd door Pauw.

Artikel gaat verder onder video

Er was afgelopen tijd veel te doen over het bondsvoorzitterschap bij de KNVB. Het bondsbestuur schoof Paauw naar voren als nieuwe voorzitter, maar dat resulteerde tot felle protesten vanuit de voetbalwereld. Dat heeft te maken met zijn werk als hoofdcommissaris bij de Amsterdamse politie.

De bondsvoorzitter is de voorzitter van de vereniging KNVB. Samen met de directeur-bestuurder betaald voetbal (Marianne van Leeuwen) en de directeur-bestuurder amateurvoetbal (Jan Dirk van der Zee) vormt de bondsvoorzitter het bondsbestuur, dat verantwoording aflegt aan de bondsvergadering. Het bondsbestuur vertegenwoordigt de KNVB, waarbij de bondsvoorzitter dit vooral doet bij jubilea en internationaal. De bondsvoorzitter is tevens de voorzitter van de bondsvergadering, waarin onderwerpen worden besproken die het amateurvoetbal en betaald voetbal overstijgen en in gezamenlijkheid kunnen worden behandeld.

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Weer een voorzitter met een link met Amsterdam...

Ajeto!
Link gekopieerd!
  11
  + 1
avatar

En is dat een probleem?

Storm
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Ach ach ach wat zielig... Mensen hebben in vrijwel alle gevallen wel een link of voorkeur voor een club. Als jij je had aangemeld had je ook een link. Als Jan met de Pet uit Schubbekutteveen zich had aangemeld had die ook wel een voorliefde voor een club gehad. Wat een vooringenomenheid joh....

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Nee maar het is geen toeval meer. Met eerst Michael van Praag en nu met Marianne van Leeuwen die van Zeeburgia kwam en Frank Paauw. # fans van Ajax

Klantenservice
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Jan uit Schubbekutteveen schijnt wel sterke leiderschapskwaliteiten te hebben :p

Ajeto!
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Het is allemaal weer heel toevallig. In Mei 2019 is hij hoofdcommissaris geworden van het Amsterdamse korps. Daarvoor heeft hij 9 jaar in Rotterdam die baan bekleed. Daarvoor was hij hoofdcommissaris van Rotterdam Rijnmond. Deze man heeft zelf gesolliciteerd. Aangezien het een open sollicitatieprocedure was had u ook kunnen solliciteren. En Ajax heeft zelf niet eens op hem gestemd. Sorry dat ik de drukte niet snap

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

"Jan uit Schubbekutteveen schijnt wel sterke leiderschapskwaliteiten te hebben." Jan for MP dus ! Staat Schubbekutteveen ook weer op de kaart.

KROTJE
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

@Bart, Amsterdam is nou eenmaal the place to be, geef het nou maar toe. Ik ben en was in (bijna) heel Nederland geweest, maar Amsterdam hè......altijd leuk en gezellig.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Pouw zou toch als geen ander een oplossing voor de supportersrellen moeten verzinnen met zijn politieachtergrond. Denk dat ie daarom ook gekozen is. Zal tijd worden dat daar een eind aan komt, want anders vrees ik voor de inkomsten van de clubs door die zogenaamde "clubliefhebbers".

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Ze kunnen net zo goed van Zeist naar Amsterdam verhuizen met het Amsterdams kliekje

Goku
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

😂😂

KROTJE
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Paauw is de man van de harde lijn ? Prima toch.

Vlear
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Was te verwachten Hopelijk zorgt dit voor rust Als je ziet wat de gemeenschap de politieinzet kost, lijkt mij niet meer dan logisch dat deze keuze is gemaakt Ook al is het maar een handjevol “supporters “ per club die deze shit veroorzaken

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen