Wim Kieft: ‘Hij was voor zijn komst naar Feyenoord een dertien in een dozijn voetballer’

4 mei 2024, 13:57
Foto: © Talpa

Wim Kieft is van mening dat Arne Slot spelers individueel beter maakt, zo schrijft hij in zijn column voor De Telegraaf. Volgens de oud-voetballer heeft de aanstaand hoofdtrainer van Liverpool een hele hoop spelers van Feyenoord beter gemaakt. Met name Quinten Timber wordt bejubeld door de analist.

“Slot mag het nu in de Premier League laten zien. Terecht is iedereen enthousiast over hem, maar dat was iedereen ook toen Erik ten Hag van Ajax naar Manchester United vertrok. Je kunt echter stellen dat het daar allemaal niet zo lekker loopt”, begint de columnist, die stelt dat Slot een betere visie heeft dan Ten Hag.

Artikel gaat verder onder video

“Onmiskenbaar maakt Slot spelers individueel beter. Zoals Orkun Kokcü, Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko, Igor Paixao en dit seizoen ook Quinten Timber. Vóór Slot was hij een dertien in een dozijn voetballer, maar heeft nu specifieke kwaliteiten aan zijn spel toegevoegd”, zegt Kieft.

“Timber is veel dynamischer geworden, komt vaak in de zestien van de tegenstander en scoort regelmatig”, sluit hij af. Dat Timber meer is gaan scoren blijkt uit de statistieken. Dit seizoen scoorde de middenvelder acht keer. In voorgaande seizoenen trof Timber maximaal drie keer het doel van de tegenstander.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Boulevard: Noor Omrani maakt relatiebreuk met Feyenoorder bekend

Noor Omrani en Marcus Pedersen zijn uit elkaar, zo meldt het hockeytalent zaterdag op Instagram.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen