Commotie om gestaakte wedstrijd Buitenboys A1

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

4 februari 2013 – Buitenboys, de club van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen, is weer in het nieuws gekomen. De A1 van de Almeerse club is dit weekend, in een wedstrijd tegen Diemen A2, collectief van het veld gelopen. Dit gebeurde omdat Buitenboys het niet eens was met beslissingen van de scheidsrechter, bevestigen betrokkenen.

Bestuurslid Rob Mueller van Buitenboys erkent bij de NOS dat de A1 van zijn club van het veld gelopen is. "Het was een vreselijke scheidsrechter. Maar we hebben in eerste instantie onze mond gehouden. Uiteindelijk werd het te erg met overtredingen en hebben we gevraagd om een nieuwe scheidsrechter. Die kregen we niet."

Bij Diemen begrijpt men niets van de beslissing van Buitenboys om het duel te staken. Voorzitter Hans ter Horst van Diemen vindt dat de club uit Almere 'aan het doorslaan' is. "De scheidsrechter was van de KNVB. Als clubs zelf gaan besluiten om van het veld te lopen dan vraag ik mij af waar we mee bezig zijn", moppert hij.

De KNVB laat weten 'kennisgenomen' te hebben van het incident. De bond gaat zich de komende periode buigen over rapportages van de clubs en de scheidsrechter.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd