Van Wolfswinkel scoort direct, Arsenal onderuit

17 augustus 2013, 17:56   Bijgewerkt: 17 augustus 2013, 19:47

Ricky van Wolfswinkel heeft zijn debuut in de Premier League opgeluisterd met een doelpunt. De van Sporting Lissabon overgenomen aanvaller bezorgde Norwich City daarmee een punt in de thuiswedstrijd tegen Everton (2-2). Arsenal begon met een teleurstellende 1-3 nederlaag tegen Aston Villa aan het seizoen.

Leroy Fer kreeg nog geen speeltijd bij Norwich City. De middenvelder, deze zomer overgekomen van FC Twente, ontbrak nog wegens een schorsing. Van Wolfswinkel stond wel in de basis en kwam in de 71ste minuut op het scoreformulier. De Nederlander kopte raak op aangeven van Steven Whittaker.

Daarmee bezorgde Van Wolfswinkel Norwich City een punt. Whittaker had The Canaries in de 51ste minuut al op 1-0 gezet, maar Everton boog de achterstand binnen een kwartier om in een 2-1 voorsprong dankzij Ross Barkley en Seamus Coleman. John Heitinga bleef overigens op de bank bij The Toffees.

Het op de transfermarkt geplaagde Arsenal incasseerde nu ook op het veld een tegenvaller. De Londenaren worden deze zomer al aan menig speler gelinkt, maar vissen uiteindelijk steeds achter net. Dat was ook thuis tegen Aston Villa het geval.

In de harde wedstrijd in het Emirates Stadium kwamen The Gunners binnen zes minuten nog wel op 1-0. Olivier Giroud scoorde na een fraaie aanval. Ook in het vervolg was Arsenal de bovenliggende partij, maar Christian Benteke maakte in de 22ste minuut gelijk. De Belgische goalgetter van Aston Villa zag zijn strafschop gekeerd worden door Wojciech Szczesny, maar had in de rebound alsnog succes.

Uit een omstreden penalty kwam Aston Villa na ruim een uur zelfs op 1-2. Deze keer had Benteke aan één poging voldoende. De woede van Arsenal-manager Arsene Wenger op de scheidsrechter werd in de 67ste minuut alleen maar groter toen Laurent Koscielny zijn tweede gele kaart kreeg. Beide kaarten waren vrij makkelijk gegeven. De eerste ontving de Franse verdediger voor de strafschop die de 1-2 inleidde, maar bij die actie leek hij toch vooral de bal te spelen.

Met een man minder kreeg Arsenal nog wel een goede kans op 2-2, maar Santi Cazorla raakte de lat. Aan de andere kant tekende Antonio Luna met een counter voor de 1-3 eindstand. Kort daarna mocht Leandro Bacuna debuteren bij Aston Villa, waar Ron Vlaar en Karim El Ahmadi een plek in de basis hadden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen