Fiorentina morst in blessuretijd punten tegen Parma

30 september 2013, 22:44

Fiorentina heeft zich niet stevig kunnen nestelen in de subtop van de Serie A, na een 2-2 gelijkspel tegen Parma. In het eigen Stadio Artemio Franchi kwam La Viola op slag van rust met 0-1 achter, maar toonde de ploeg van Vincenzo Montella veerkracht, waardoor het op een 2-1 voorsprong kwam. In extremis zorgde Massimo Gobbi er echter voor dat Fiorentina averij opliep.

De eerste helft verliep dramatisch voor Fiorentina. Na 36 minuten verloor het namelijk Giuseppe Rossi, die met spierproblemen naar de kant moest. De Italiaans international kwam over van Villarreal en scoorde tot dusver vijf doelpunten voor Fiorentina. Wellicht moet Montella het een tijdje stellen zonder de sterk presterende aanvaller. Per slot van rekening bracht Walter Gargano de bezoekers op slag van rust op voorsprong.

Na rust wist Fiorentina orde op zaken te stellen. Gonzalo Rodríguez kopte na ruim een uur spelen de gelijkmaker tegen de touwen. Juan Manuel Vargas zorgde er een kwartier voor tijd met zijn treffer voor dat Fiorentina aan de leiding kwam. Het leek er lang op dat de thuisploeg de drie punten zou pakken, maar Gobbi wist Parma in de blessuretijd langszij te knikken.

Door de remise komen de paarsen op elf punten uit zes duels, wat goed is voor de vijfde plaats in de Serie A. Fiorentina staat drie punten achter de nummer vier, Internazionale. AS Roma staat aan kop in de Italiaanse competitie.