Higler blijft na afloop achter beslissingen staan

6 oktober 2013, 09:57

Het eredivisieduel van zaterdagavond tussen Roda JC en PEC Zwolle stond in het teken van een vroege rode kaart. Het wegsturen van Roda-speler Roly Bonevacia leidde tot veel reacties vanuit het Limburgse kamp, waardoor het restant van de wedstrijd een nogal vervelend karakter had. Het duel eindigde in 0-0, maar met veel stof om over na te praten. Arbiter Dennis Higler speelde een prominente rol, maar de scheidsrechter zegt na het zien van de beelden nog steeds achter zijn beslissingen te staan.

PEC Zwolle-verdediger Darryl Lachman ondernam in de eerste helft een fraaie solo, toen hem de weg versperd werd door Bonevacia. Gevolg: een rode kaart. Scheidsrechter Higler analyseert de situatie als volgt: "Eerst is er contact waarvan je kunt afvragen: is dit een overtreding? Maar waar ik voor fluit is het laatste moment waarbij het linkerbeen van Bonevacia Lachman raakt. Hij ontneemt hem daarmee een scoringskans en dan is er maar een mogelijkheid en dat is rood.", zo stelt Higler in gesprek met NOS.

Het zou niet de enige rode kaart zijn voor de thuisploeg, aangezien Frank Demouge in de slotfase ook het veld uit werd gestuurd, na een elleboog op Joost Broerse: "Naar mijn mening gaat Demouge nadrukkelijk met zijn arm naar achteren. Hij gebruikt het als wapen en neemt het risico zijn tegenstander te blesseren. Rood dus.", aldus Higler, die dus duidelijk achter zijn beslissingen staat.

Toch houden veel mensen een zure nasmaak over aan het duel tussen Roda JC en PEC Zwolle. Higler beseft dat het een lastig, maar ook een leerzaam duel was voor de jonge scheidsrechter: “Als scheidsrechter moet je beslissingen nemen, soms populair, soms impopulair. Het was een lastige wedstrijd, er zat een hoop in, maar hier leer je van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen