Bayern zonder Ribéry in topper tegen Dortmund

21 november 2013 – Bayern München heeft in aanloop naar de topper tegen Borussia Dortmund slecht nieuws te horen gekregen. Franck Ribéry moet de clash met de titelconcurrent namelijk aan zich voorbij laten gaan, vanwege een gebroken rib.

De Frans international hield de kwetsuur over aan het tweeluik tegen Oekraïne, waarmee de Fransen zich kwalificeerden voor het WK in Brazilië. Naar verwachting zal Ribéry ook 'out' zijn tijdens het Champions League-duel met CSKA Moskou. “Het is zeer teleurstellend, maar ik weet zeker dat het team ook kan presteren zonder dat ik kan spelen”, stelt de Franse vleugelaanvaller.

De wedstrijd van aankomende zaterdag is van levensbelang voor de Duitse recordkampioen. Met een zege kan Bayern namelijk het gat met concurrent Dortmund tot zeven punten vergroten. Arjen Robben is wel tijdig hersteld van zijn fysieke problemen. Overigens is bij Dortmund de spoeling in de defensie zeer dun: Mats Hummels, Marcel Schmelzer, Neven Subotic en Lukasz Piszczek ondervinden allemaal hinder van een blessure, waardoor Manuel Friedrich werd aangetrokken als noodoplossing.

Bundesliga

gerelateerd