Jans baalt: "We zijn de strijd niet aangegaan"

8 december 2013, 21:19

"We zijn op alle fronten afgetroefd", luidde de harde conclusie van coach Ron Jans van PEC Zwolle bij de NOS, na de met 4-1 verloren IJsselderby tegen Go Ahead Eagles. "De strafschop was misschien wat makkelijk gegeven, maar voor de rest valt er op het resultaat weinig af te dingen."

"Je probeert je zo goed mogelijk voor te bereiden, maar Go Ahead zette meteen druk en ging vol de strijd en duels aan", vervolgde Jans. "Wij bleven alles juist voetballend oplossen en zijn niet de strijd aangegaan. Dat zijn de meest teleurstellende nederlagen die er zijn."

"Er waren wel fases waarin we aan het voetballen kwamen, maar dan moet je dat omzetten in kansen en goals. Maar dat hebben we te weinig gedaan. Elke keer als Go Ahead er een schepje bovenop deed, verloren wij te veel belangrijke duels. En dan is het simpel te verklaren waarom je van het veld wordt geveegd. Wij zijn nooit op dit vlak onderuit gegaan dit seizoen, maar hier word je gewoon weggepoetst."

"Dit vraagt om een antwoord", aldus Jans. "We moeten komende vrijdag thuis tegen SC Heerenveen laten zien dat we het ook heel anders kunnen. En dat kunnen we ook, maar vandaag even niet. Wat dat betreft is het een mooie voorbode voor de winter. Met alleen leuk voetballen red je het niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen