Liverpool heer en meester in Merseyside-derby

28 januari 2014, 23:08   Bijgewerkt: 28 januari 2014, 23:17

Liverpool heeft de altijd beladen Merseyside-derby tegen Everton overtuigend gewonnen. De ploeg van trainer Brendan Rodgers was dinsdag op het eigen Anfield met liefst 4-0 te sterk voor de stadgenoot. Bij winst had Everton de vierde plek in de Premier League overgenomen van Liverpool, maar nu voelen The Toffees de hete adem van Manchester United in de nek. De landskampioen, zevende op ranglijst, won eerder op de avond mede door een goal van de weer fitte Robin van Persie met 2-0 van Cardiff City.

Gareth Barry speelde een negatieve hoofdrol in de verloren derby. De Engelse middenvelder van Everton liet Steven Gerrard in de 21ste minuut lopen bij een hoekschop van Luis Suarez, waardoor de routinier de 1-0 kon binnen koppen. Even later blesseerde Barry Romelu Lukaku, nota bene een ploeggenoot, waardoor de Belgische aanvaller zich moest laten vervangen. Daarmee was de pech van Barry nog niet voorbij. Zijn balverlies, in de 33ste minuut, lag aan de basis van de 2-0.

Philippe Coutinho toverde, na het balverlies van Barry, een mooie steekpass op Daniel Sturridge uit de hoge hoed. Sturridge had vervolgens een vrije doortocht naar het Everton-doel en rondde doeltreffend af. Twee minuten later tekende de oud-speler van Chelsea voor de definitieve beslissing. Dit maal was Kolo Touré met een pass van achteruit de aangever en stond de Everton-defensie opnieuw niet goed opgesteld. Daardoor kon Sturridge afronden met een fraaie lob over keeper Tim Howard (3-0).

In de 55ste minuut kreeg Sturridge een uitgelezen kans om zijn hattrick te voltooien, maar hij schoot over uit een strafschop. Wel had Suarez vijf minuten daarvoor voor de 4-0 getekend. De Uruguayaan schoot koelbloedig raak uit een tegenaanval. Everton maakte in de eerste fase van de tweede helft juist jacht op de 3-1, maar die hoop werd dus al snel in de kiem gesmoord.

René Meulensteen ging met Fulham met 2-0 onderuit bij Swansea City. Jonjo Shelvey en Chico wisten Maarten Stekelenburg na rust te passeren. Laatstgenoemde deed dat op aangeven van Jonathan De Guzman, de enige Nederlander in de basis bij Swansea City. Michel Vorm en Dwight Tiendalli waren afwezig bij de formatie uit Wales. Bij Norwich City - Newcastle United werd niet gescoord (0-0). Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel hadden een basisplek bij de thuisclub, aan de kant van de bezoekers stonden Tim Krul en Vurnon Anita in de startopstelling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen