Destro wijst Roma de weg naar comfortabele winst

16 februari 2014, 22:47

AS Roma blijft enigszins in het spoor van koploper Juventus, nadat het zondagavond in het eigen Stadio Olimpico met 3-0 zegevierde tegen Sampdoria. Mattia Destro was de gevierde man bij de Giallorossi, door twee treffers voor zijn rekening te nemen. Het gat met Juventus is negen punten, maar Roma heeft nog een wedstrijd tegoed.

De Romeinen werkten het duel met Sampdoria af zonder publiek achter beide doelen, aangezien Roma naar aanleiding van discriminerende spreekkoren tijdens de bekerclash tegen Napoli (3-5 verlies over twee duels) deze sanctie opgelegd kreeg. Roma trad aan zonder clubicoon Francesco Totti, die met een hamstringblessure kampt, maar met Kevin Strootman, die de hele wedstrijd speelde.

Roma had gedurende de hele wedstrijd het betere van het spel. In de eerste helft viel de bal echter steeds net niet goed voor de ploeg van coach Rudi Garcia. De thuisploeg hielp een handvol kansen om zeep. Strootman deelde in de malaise en liet vijf minuten voor rust een enorme kans onbenut. Op slag van rust viel de bevrijdende 1-0 wel. Destro knikte een hoekschop fraai tegen de touwen. De 22-jarige spits trok vervolgens zijn shirt uit, waarvoor hij uiteraard de gele kaart kreeg.

In het tweede bedrijf kwam Roma goed weg dat een handsbal van Mehdi Benatia niet tot een strafschop leidde. Aan de andere kant had de arbiter in de eerste helft de bal ook niet op de stip gelegd, bij een identieke situatie in de zestien van Sampdoria. Het was het enige hachelijke moment voor het doel van Roma, dat de score verdiend uitbreidde tot 3-0. Miralem Pjanic schoot van behoorlijke afstand een vrije trap in de hoek en even later was het over en sluiten, toen Destro zijn tweede van de avond en zijn zesde van het seizoen maakte. De spits draaide weg en schoot verwoestend hard in het dak van het doel: 3-0.

De wedstrijd ging als een nachtkaars uit, ware het niet dat Daniele Gastaldello nog zijn tweede gele kaart kreeg nadat hij onbesuisd inkwam. Hij is daardoor geschorst tegen AC Milan. Destro ging vlak voor tijd met een publiekswissel naar de kant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen