Sparta geeft seizoen kleur met eindelijk weer een succes

2 mei 2014 – Voor Sparta Rotterdam zijn de play-offs om promotie/degradatie dé mogelijkheid om een dramatisch verlopen seizoen nog kleur te geven. Dit lukt de troepen van coach Gert Kruys tot dusver aardig, aangezien deze er maandag verantwoordelijk voor waren dat het seizoen voor FC Eindhoven voorbij is. Na de 1-1 remise op Het Kasteel, zegevierde Sparta met 0-2 in Eindhoven, waardoor het wist door te dringen tot de tweede ronde van de play-offs.

Ein-de-lijk, moet Sparta hebben gedacht, nadat het laatste fluitsignaal van arbiter Higler klonk in het Jan Louwers Stadion. Na veertien officiële duels op rij niet gewonnen te hebben (waaronder zeven achtereenvolgende thuisnederlagen), weet de Kasteelclub eindelijk weer wat winnen is. Het ging niet gepaard met goed spel, maar een benutte strafschop van Michel Breuer en een later treffer van invaller Finn Stokkers bracht de Spartanen naar de tweede ronde in de play-offs, waar de nummer zeventien van de Eredivisie (NEC of Roda JC) de opponent zal zijn.

Sparta begon met nieuw elan aan de play-offs. De ploeg van Kruys eindigde het reguliere Jupiler League-seizoen op de teleurstellende zestiende plaats, maar laat in de nacompetitie zien dat het zich graag wil revancheren. Toch kreeg Sparta afgelopen maandag in eigen huis een late tegentreffer om de oren, waardoor het in Eindhoven wat voorzichtig startte. Dit gold ook voor de thuisploeg, die wel een klein overwicht had.

In de eerste helft waren de kansen schaars. Vlak voor rust brak de wedstrijd echter open, nadat Nayib Lagouireh van zich deed spreken met een fraaie actie. De vleugelaanvaller, die op Het Kasteel nog een strafschop miste, zag zijn inzet echter op de paal belanden. Even later was het wel raak, maar dan aan de andere kant. NEC-huurling Breuer mocht aanleggen vanaf elf meter en liet dit buitenkansje niet onbenut.

Eindhoven ging op zoek naar de gelijkmakende treffer, maar stuitte op een prima georganiseerde defensie. Er waren kansen, voor onder meer Donnie de Groot, Jens van Son en Anthony van den Hurk, maar de Brabanders konden niet voorkomen dat Sparta zou doorgaan naar de tweede ronde van de play-offs. De ingevallen Stokkers schoot de Eindhovense hoop vlak voor tijd aan flarden, door van dichtbij de zege veilig te stellen: 0-2.

Derhalve boekt Sparta een succes waar het enorm naar hunkerde. Weten ze het tweeluik tegen de nummer zeventien van de Eredivisie winnend af te sluiten, dan ontmoeten ze in een later stadium de winnaar van de clash tussen VVV Venlo en FC Dordrecht.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd