Cercle Brugge wil degradatie met arbitragezaak voorkomen

7 mei 2015 – Cercle Brugge degradeerde dit seizoen uit de Belgische Jupiler Pro League, maar de club heeft zich daar nog niet bij neergelegd. De Bruggenaren hebben bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) een arbitragezaak aangespannen, waardoor de club alsnog hoopt dat het volgend jaar nog in de hoogste liga van België mag uitkomen.

Cercle Brugge wil degradatie met arbitragezaak voorkomen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Cercle heeft een procedure opgestart om Royal Moeskroen-Péruwelz uit de competitie te zetten. De degradant tekende eerder al, samen met het om promotie strijdende Lierse SK, bezwaar aan bij het BAS tegen de licentie die aan Moeskroen gegeven werd. Moeskroen-Péruwelz stapte vervolgens naar de burgerlijke rechtbank om een schadevergoeding te eisen. Cercle stelt nu dat de club met deze zet de statuten heeft overtreden.

Aanvankelijk wilde Cercle op de vergadering van clubs uit de Pro League Moeskroen weg laten stemmen, maar tijdens de bijeenkomst kwam het niet tot een stemming.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd