Ajax troeft Duitse clubs af en krijgt gigantisch compliment: ‘Logisch om hierheen te gaan’

7 mei 2024, 20:06
Foto: © Imago

Voor Martin Henrion was het geen moeilijke beslissing om zijn handtekening te zetten onder een contract bij Ajax. De Amsterdammers kondigden dinsdagavond de komst van de zestienjarige Belgische doelman aan. Hij is momenteel nog actief in de jeugdopleiding van Standard Luik, maar speelt vanaf komende zomer zijn wedstrijden op de Toekomst. Voor Henrion was het ‘logisch’ om voor een overstap naar Ajax te kiezen.

De bezem moet komende zomer door de selectie van het eerste elftal, maar door de rampzalige twee afgelopen jaren is het nog maar de vraag in hoeverre spelers staan te springen om zich bij Ajax aan te sluiten. Niet in de laatste plaats omdat de Amsterdammers voor het tweede jaar niet actief zullen zijn in de Champions League. De jeugdopleiding staat er daarentegen uitstekend op in het buitenland, ook in België. Voor Henrion, die dit seizoen keept in de Onder-16 van Standard Luik, was zijn beslissing voor Ajax geen lastige. Ik denk dat Ajax, zoals iedereen wel weet, een van de beste opleidingsclubs is, zegt de talentvolle doelman voor de camera van het clubkanaal.

Artikel gaat verder onder video

Ze hebben veel vertrouwen in de jeugd, daarom was het logisch om hierheen te gaan, zo klinkt het. Sacha Tavolieri, de transfergoeroe die vooral de ontwikkelingen in België op de voet volgt, maakte eind maart al melding van de interesse van Ajax in Henrion. Volgens Tavolieri hadden ook clubs uit de Duitse Bundesliga hun pijlen gericht op de Belgische sluitpost. Maar voor Henrion was een andere club dan Ajax geen optie. Nee eigenlijk niet. Ik heb gelijk voor Ajax gekozen, reageert hij op de vraag of hij nog met andere clubs heeft gesproken. Henrion heeft er vertrouwen in dat zijn overstap van Standard naar Ajax goed zal verlopen. Ik ben blij, dus het komt wel goed.

Henrion treedt in de voetsporen van onder andere Mika Godts, die KRC Genk begin vorig jaar verruilde voor Ajax. Ook Ethan Butera en Rayane Bounida verhuisden van België naar Amsterdam. Ik dacht, als zij de stap kunnen maken, dan moet mij dat ook lukken.” Henrion noemt zichzelf een ‘moderne’ keeper. “Goed op de lijn, maar ook met de voeten en in de lucht. Ik ben gek op Ederson, Ter Stegen, Neuer… En Courtois. Omdat het simpelweg de beste keepers zijn. Bijvoorbeeld het voetenwerk van Ederson is een inspiratie voor me.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Perez: 'Opvallend en gek dat hij naar Ajax gaat, ik dacht echt dat hij karakter had'

Kenneth Perez is verrast. "Ik vind het wel opvallend dat je blijkbaar zó graag bij Ajax wil komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Mooi voor die jongen.

CG
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Gelezen van zijn goed voelende positieve reactie wens ik hem de alle succes toe tot bereiken naar de hoogste topniveau !!!

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ajax heeft De Graaff, de Setfords, Ramay, Gorter (minder gelukkig mee), Pasveer als noodhulp en nu Herion (16 jaar over 2 seizoenen misschien bij de A1 ?) en wat er nog aan zit te komen van de Jongs. Effe geduldig en kan Ajax weer goed meedoen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Als het waar is wat hij over Ajax beweert dan is deze puber goed gemotiveerd. Welkom zou ik zeggen. België levert de laatste 10 jaar goede voetballers en de Nationale ploeg van België staat hoog in de Fifa/UEFA lijst.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen