Het moment van de waarheid is aangebroken voor NAC

22 mei 2015, 15:50

NAC Breda acteerde vijftien jaar onafgebroken op het hoogste niveau van Nederland, maar de eredivisiestatus van de Brabantse club staat op de tocht. Net als in het seizoen 2005/2006 zijn de Bredanaars veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. Vanavond (vrijdag) wordt er om 20.45 uur afgetrapt tegen VVV Venlo. Wint de ploeg van coach Robert Maaskant over twee duels van de Limburgers, dan wacht er een finale tegen FC Emmen of Roda JC. Het zijn, kortom, spannende tijden voor NAC.

De ploeg uit Breda is aan een zeer teleurstellend seizoen bezig. De bedenkelijke prestaties leidden tot het ontslag van Nebojsa Gudelj. Aanvankelijk werd de vertrokken Serviër opgevolgd door Eric Hellemons, maar bij nader inzien opteerde de clubleiding toch voor Robert Maaskant, een trainer met meer naam. Onder de geroutineerde coach werden de prestaties nog niet echter beter, waardoor er play-offs aan te pas moeten komen om handhaving in de Eredivisie te bewerkstelligen.

Met maar liefst 276 optredens in het NAC-shirt geldt Penders als een echt clubicoon. "NAC is meer dan voetbal", vindt hij. "Het gaat hier niet alleen om winnen en verliezen. Het avondje of middagje NAC is een uitje, waar behalve de punten, vooral ook spektakel en strijd belangrijk worden gevonden. De steun van het publiek is onvoorwaardelijk. Juist op momenten dat de club het moeilijk heeft, proberen de supporters iets extra's te brengen."

Naast NAC is ook Go Ahead Eagles veroordeeld tot de play-offs. De Deventenaren kruisen de degens met De Graafschap. Winnen ze deze confrontatie, dan is FC Volendam of FC Eindhoven de tegenstander in de finale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen