Koeman is benieuwd: "Barcelona heeft het niet op Italianen"

6 juni 2015, 12:48

Ronald Koeman kijkt uit naar de Champions League-finale tussen Juventus en FC Barcelona van vanavond (zaterdag). De oefenmeester van Southampton denkt De Oude Dame alleen een kans heeft, als het compact gaat verdedigen. "Barcelona heeft het niet zo op Italianen", schrijft Koeman in zijn column in Telesport.

"Nieuwsgieriger dan ooit kijk ik vanavond naar de clash tussen Juventus en Barcelona in de Champions Leaguefinale. Dat wordt een interessante confrontatie, omdat Barça op de een of andere manier vaak problemen heeft met Italiaanse ploegen", vervolgt de coach. "In 1994 speelde ik in het zogeheten Dream Team van Barça, dat onder leiding stond van Johan Cruijff. We waren in die tijd heel sterk, maar in de Champions Leaguefinale in Athene kregen we met 4-0 klop van AC Milan."

"En nog altijd heeft Barcelona moeite met de compacte, agressieve manier van verdedigen die Italiaanse ploegen hanteren. Juventus verstaat de kunst als geen ander om heel agressief te verdedigen en in de counter toe te slaan. Ik denk ook dat het de enige kans is om in Berlijn van Barcelona te winnen. Als Juventus ruimte weggeeft, wordt dat meteen afgestraft door de drie voorin bij Barcelona. Laten we eerlijk zijn, Messi, Neymar en Suarez zijn in de vorm van hun leven."

De clash begint vanavond om 20.45 uur. FCUpdate.nl doet liveverslag van de finale in Berlijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen