Tibbling en Hiljemark helpen Zweden naar finale jeugd-EK

27 juni 2015 – Zweden U21 heeft de Scandinavische clash met Denemarken U21 in de halve finale van het Europees kampioenschap in Tsjechië verrassend op winst afgesloten. De formatie van bondscoach Hakan Ericsson was zaterdag in Praag met 4-1 te sterk voor de aartsrivaal.

Tibbling en Hiljemark helpen Zweden naar finale jeugd-EK

Zweden neemt het dinsdag in de finale op tegen Portugal, dat Duitsland eerder op de dag met 5-0 oprolde. In de groepsfase kwamen de Zweden en Portugezen elkaar ook al tegen. Dat duel eindigde in een 1-1 gelijkspel, voor beide landen voldoende om een plek in de knock-outfase af te dwingen. FC Groningen-speler Simon Tibbling maakte vlak voor tijd de belangrijke gelijkmaker voor Zweden.

Tibbling had tegen Denemarken een basisplaats, net als PSV'er Oscar Hiljemark en voormalig Feyenoord-speler John Guidetti, Sam Larsson van SC Heerenveen mocht in de slotfase invallen. Dat laatste gold aan de kant van de Denen voor Ajacied Viktor Fischer, eerder deze week nog trefzeker tegen Servië en daarmee mede verantwoordelijk voor de groepswinst van zijn land.

Ook tegen Denemarken was Tibbling belangrijk voor Zweden. De middenvelder tekende in de 26ste minuut voor de 2-0, na slecht verdedigen van de tegenstander en een assist van Guidetti. Laatstgenoemde had drie minuten eerder al voor de 1-0 gezorgd. Guidetti benutte een penalty, toegekend na een overtreding van Alexander Scholz op Isaac Thelin.

Achttien minuten na de doelwissel kwam Denemarken terug in de wedstrijd. De Zweedse verdediger Victor Nilsson-Lindelöf kreeg de bal niet weg en bediende zelfs Uffe Bech op maat (2-1). Invaller Robin Quaison maakte twintig minuten later aan alle spanning een einde. De aanvaller van Palermo scoorde uit een zelf opgezette aanval de 3-1, door het speeltuig door de benen van de Deense keeper in het doel te schieten. Hiljemark legde in blessuretijd de eindscore zelfs vast op 4-1.

Eredivisie

gerelateerd