FC Groningen blij met Drost: "Veelzijdige speler"

Ger
30 juli 2015, 17:28

FC Groningen heeft de komst van Jesper Drost beklonken. De 22-jarige aanvallende middenvelder tekende voor vier seizoenen bij de bekerwinnaar. Hij is door de noorderlingen gehaald als opvolger van de naar Queens Park Rangers vertrokken Tjaronn Chery.

"Drost heeft ondanks zijn nog jonge leeftijd al ruim over de honderd officiële wedstrijden in de benen, waarvan drie seizoenen als Eredivisie-speler. Hij heeft dus reeds de nodige ervaring op dit niveau en weet wat er gevraagd wordt", zegt technisch manager Peter Jeltema op de website van FC Groningen. "Ook heeft hij met wisselend succes twee bekerfinales gespeeld en heeft hij al eens de Johan Cruijff Schaal omhoog mogen houden. Vorig seizoen heeft hij met PEC Zwolle Europees gespeeld en bovendien heeft hij de Oranje-elftallen doorlopen tot en met Onder-21."

"Drost is een veelzijdige speler, die op meerdere posities uit de voeten kan, maar waarbij zijn voorkeur ligt in de as van het veld", weet Jeltema. "Voor een dergelijke positie hebben wij hem dan ook aangetrokken, maar het is een fijne gedachte dat we met Drost meerdere opties binnen het elftal hebben. We zien in hem een speler die ons verder kan helpen binnen de ambities van FC Groningen en die bij ons een uitdaging ziet en zichzelf wil waarmaken in Euroborg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen