Wanhopige Boymans: "Geen idee hoe lang dit duurt"

4 augustus 2015, 11:13

Zonder Ruud Boymans bereidt FC Utrecht zich voor op het nieuwe seizoen. De spits kwam een jaar geleden over van Willem II en kampt sindsdien vrijwel onafgebroken- op een korte periode waarin hij aan de lopende band scoorde na- met blessureleed. Hij wordt er gek van, geeft Boymans toe in AD Sportwereld.

"Dit is moeilijk. Echt, zo enorm moeilijk", zegt Boymans over zijn situatie. "Ik zie elke dag de jongens op het veld trainen. Man, ik zou daar het liefst tussen lopen. Maar ik kan nu eenmaal niet doen wat ik wil doen."

Zijn blessureleed vreet aan hem, geeft de oud-speler van AZ, VVV en Fortuna toe. "Dit duurt nu al zeven maanden. Ik voel me verschrikkelijk, het heeft invloed op mijn hele leven. Het hakt erin. Voor mijn familie, vriendin, voor iedereen. Ik ben beslist niet de leukste nu en ik vind het heel moeilijk om positief te blijven."

Het meest lastige voor Boymans is misschien nog wel dat hij niet weet wat hem momenteel mankeert. Hij werd geopereerd aan zijn enkel, die klachten zijn verleden tijd. "Op de plek van de operatie heb ik geen pijn meer. Maar ik heb nu op andere plekken pijn en dat maakt het extra frustrerend. Een paar weken geleden is opnieuw een mri-scan gemaakt. Daarop was niks te zien. Je zou kunnen zeggen: positief. Maar ik weet dus ook niet waardoor ik nu pijn heb. En dat moet wel worden opgelost." Hoe de nabije toekomst eruit ziet, weet hij niet. "Ik probeer positief te blijven en hoop maar dat het einde in zicht is. Maar het kan drie weken duren of misschien drie maanden. Niemand kan me dat vertellen, want het is onduidelijk waar de pijn vandaan komt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen