Krul baalt: "Laten zien dat we echte mannen zijn"

24 september 2015 – Newcastle United is momenteel het lachertje van het Engelse voetbal. Dit hele kalenderjaar won de ploeg pas vier officiële wedstrijden, een ongekend belabberde serie. Woensdag leed het tegen Sheffield Wednesday, dat een niveau lager uitkomt, de vierde opeenvolgende nederlaag. Doelman Tim Krul is het zat.

Krul baalt: "Laten zien dat we echte mannen zijn"

Op de clubsite roept Krul zijn teamgenoten op in de spiegel te kijken. "Iedereen moet heel kritisch naar zichzelf kijken en zich afvragen of hij wel alles geeft. Is dat niet zo, dan moet dat heel snel veranderen. Wat we nu doen, is niet goed genoeg. Het moet beter, individueel en als team."

Krul heeft wel een idee hoe het komt dat Newcastle United zo aan het worstelen is. "Het draait om vertrouwen. We doen het op sommige vlakken helemaal niet zo slecht, maar het eindresultaat blijft telkens uit. We krijgen de bal er niet in. Maar ik wil niet alleen naar de voorhoede wijze, want ook achterin steken we zeker niet in topvorm. Iedereen moet groeien. Dit is het moment om te laten zien dat we echte mannen zijn. Er komen nu twee zware wedstrijden aan, tegen Chelsea en Manchester City. We moeten er als team voor vechten."

Met twee punten staat Newcastle gedeeld laatste in de Premier League, In de tweede helft van vorig seizoen wist de club al ternauwernood degradatie te voorkomen. Manager Steve McClaren gaf eerder vandaag al aan dat het 'bijna' crisis is. "Mensen hebben het nu over een crisis en daar zitten we inderdaad erg dichtbij. We worden terecht bekritiseerd. Maar de enige mensen die de situatie kunnen veranderen, zitten in de kleedkamer. We moeten ons opstellen als vechters, niet als slachtoffers. We hebben resultaten nodig, dat is duidelijk."

Premier League

gerelateerd