Van Gaal: "Noppert enige Oranje-keeper die nu in vorm is"

11 november 2022, 13:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Over tien dagen speelt Nederland de eerste WK-wedstrijd tegen Senegal. Bondscoach Louis van Gaal maakte vandaag bekend dat hij drie doelmannen meeneemt naar het toernooi, maar wie gaat er spelen?

De bondscoach was tijdens de persconferentie verrassend duidelijk over Andries Noppert, Justin Bijlow en Remko Pasveer, de drie uitverkoren doelmannen in zijn selectie. "Noppert is eigenlijk onze enige keeper die in vorm is", meldde de 71-jarige oefenmeester monter aan het verzamelde journaille. 

Of dat betekent dat de ruim twee meter lange Fries in Qatar dan ook de eerste keus onder de lat is, wilde Van Gaal nog niet prijsgeven. Hij sluit eveneens niet uit dat Noppert de 'Tim Krul-rol' krijgt toebedeeld op dit WK. Krul viel acht jaar geleden in tegen Costa Rica, vlak voor het begin van de strafschoppenserie die Oranje uiteindelijk ook zou winnen. "Maar ik ga daar niets over zeggen om de 'suspense' bij de tegenstanders in stand te houden", was Van Gaal zich bewust van het meeluisteren van de concurrentie.

Krul viel destijds in voor Jasper Cillessen, die verrassend afviel voor de selectie van 2022, net als Mark Flekken. Van Gaal legde zijn toehoorders uit waarop zijn keuze voor de drie keepers die wél meegaan gebaseerd is. "Dat is afhankelijk van de verschillende teamfuncties die we wekelijks beoordelen. Of iemand geleverd heeft in Oranje, of iemand in vorm is, maar ook wie de beste teamspeler is", vindt Van Gaal, die de vorm van de laatste weken als belangrijkste reden noemde om Cillessen thuis te laten. "Het WK is nú. Vorm is een heel moeilijk begrip", gaf de bondscoach aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen