Trotse aanvoerder Gutiérrez: "Dit is mijn club geworden"

6 januari 2016, 09:24

Hakim Ziyech zag zijn aanvoerdersband wegens kritische uitlatingen ontnomen worden bij FC Twente, dat Felipe Gutiérrez aanwees als nieuwe captain. De Chileense middenvelder wil steeds meer verantwoordelijkheid nemen en hoopt zijn ploeg naar lijfsbehoud in de Eredivisie te kunnen begeleiden.

Gutiérrez kreeg de band op de eerste dag van het trainingskamp in San Pedro del Pinatar. "Ik ben er trots op dat ik aanvoerder ben van FC Twente", reageert de Chileen op de clubwebsite op zijn promotie. "Ik speel hier nu drieënhalf jaar en het is mijn club geworden, zo voel ik dat. Als je zo lang bij een club speelt wil je belangrijk zijn en steeds meer verantwoordelijkheid nemen. Ik hou van de stad, de club en de supporters. Sportief gaat het niet goed, maar het stadion zit nog altijd bijna vol, dat is bijzonder en zegt veel over FC Twente."

Hoe mooi Gutiérrez de club ook vindt, het is wel alarmfase nummer één in Enschede. "Alle spelers beseffen zich in welke situatie FC Twente op dit moment zit en we moeten deze week aangrijpen om dingen te veranderen. Dit seizoen hebben we al zes maanden verloren, we hebben geen tijd meer. Wanneer we hier in maart over na gaan denken zijn we te laat. Er is geen tijd meer voor excuses, we weten dat we een jonge ploeg hebben, maar dit is het team waarmee we ervoor moeten vechten om te zorgen dat we niet degraderen."

Twente is momenteel de teleurstellende nummer zeventien van de Eredivisie. "We moeten onze focus op het voetbal houden en ervoor zorgen dat we beter gaan spelen en wedstrijden gaan winnen. Dat moeten we samen doen, elke training en wedstrijd er volledig voor gaan en elkaar ook goed helpen. Een eenheid vormen", besluit Gutiérrez.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen