Braziliaan Teixeira voor recordbedrag naar China

5 februari 2016 – De clubs in China blijven enorme sommen geld uitgeven op de transfermarkt. Jiangsu Suning heeft een record gebroken door vijftig miljoen euro te betalen voor Alex Teixeira, die overkomt van Shaktar Donetsk. De offensieve middenvelder leek in januari nog naar Liverpool te vertrekken. De Engelsen wilden echter niet aan de vraagprijs van Shaktar voldoen.

Braziliaan Teixeira voor recordbedrag naar China

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De 26-jarige Teixeira speelde sinds december 2009 in Oekraïne. Vooral door zijn prestaties in de laatste twee seizoenen wekte de Braziliaan de interesse van verschillende Europese topclubs. Het is nu Jiangsu Suning dat aan het langste eind trekt. Met het forse prijskaartje van vijftig miljoen is Teixeira de duurste aankoop ooit van een Chinese club.

Dinsdag had Guangzhou Evergrande het Chinese transferrecord nog gebroken. De club van trainer Felipe Scolari betaalde 42 miljoen aan Atlético Madrid voor Jackson Martínez.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd