Infantino vol vertrouwen, FIFA deelt schorsing uit

22 februari 2016, 14:04

Na een lange periode van wachten staan komende vrijdag eindelijk de presidentsverkiezingen bij Gianni Infantino heeft goede hoop dat hij de opvolger van de geschorste en aftredende Sepp Blatter kan worden. De Zwitser is voorgedragen door de Europese voetalbond en blikt op zijn persoonlijke website vooruit op de verkiezingsstrijd.

Infantino noemt deze week cruciaal voor de toekomst van de FIFA. "De week die voor ons ligt is de belangrijkste in de 112-jarige geschiedenis van de FIFA. De 209 leden van de wereldvoetbalbond bepalen niet alleen hun lot, maar ook het lot van het hele voetbal", aldus de 45-jarige Zwitser, die secretaris-generaal bij de UEFA. "De FIFA kan aan een nieuwe koers varen, ik ben de kandidatuur die staat voor veranderingen."

Infantino wordt flink gesteund. Onder meer Nederland, Engeland, Servië, Kroatië, Bosnië, Slovenië, Macedonië, Montenegro, Albanië, Bulgarije, Griekenland, Cyprus, Roemenië, Turkije, Rusland, Spanje, IJsland, Portugal, Zwitserland, Duitsland, Italië, Noorwegen en heel Zuid- en Midden-Amerika scharen zich achter de Zwitserse kandidaat, die het in de verkiezing opneemt tegen Salman Bin Ebrahim al Khalifa uit Bahrein, prins Ali bin Al Hussein van Jordanië, de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale en de Fransman Jérôme Champagne.

Ondertussen heeft de disciplinaire commissie van de FIFA Worawi Makudi opnieuw voor drie maanden geschorst. De voorzitter van de Thaise voetbalfederatie, die een kwalijke rol gespeeld zou hebben bij de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022, werd in oktober ook al voor negentig dagen verbannen uit de voetbalwereld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen