Hake en spelers gaan niet gebukt onder ellende

4 maart 2016, 10:16

Ondanks alle ellende en de onzekerheid over het voortbestaan van FC Twente, blijft coach René Hake optimistisch. Hoewel hij zich met zijn spelersgroep niet volledig kan afsluiten van alle financiële en bestuurlijke problemen, ligt de focus vooral op de sportieve prestaties. Die zijn de afgelopen tijd prima, aangezien er vijf keer op rij gewonnen werd door de Tukkers.

Het is zeer onrustig in Enschede. "Daar zijn veel mensen binnen de club druk mee bezig", stelt Hake in aanloop naar de wedstrijd tegen ADO Den Haag bij de NOS. Op 1 mei krijgt hij duidelijkheid over de toekomst van de club. Dan buigt de KNVB zich over de proflicentie van Twente. Tot die tijd is het voor de geplaagde club zaak om er alles aan te doen om schoon schip te maken. 

"Natuurlijk lezen de jongens wat er in de krant staat, maar het is niet het gespreksonderwerp in de kleedkamer", zegt Hake, die dinsdag ook de vernietigende conclusies van het Knüppe-onderzoek meekreeg. Voor KNVB-directeur Bert van Oostveen waren de bevindingen zelfs reden om te zeggen dat de kans het grootst is dat Twente volgend seizoen geen profvoetbal meer speelt. "Ik weet niet wat de heer Van Oostveen exact heeft uitgekraamd, maar het geeft aan wat iedereen al weet: de situatie bij de club is heel precair. Het is overleven...", aldus Hake.

De Twente-selectie ziet wel wat er op 1 mei zal gebeuren. "Alles wat er in de tussentijd wordt gezegd, is speculatief", weet Hake. "We moeten gewoon zorgen dat het hele proces goed verloopt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen