Winterse transferperiode bij topamateurs geïntroduceerd

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

9 juni 2016 – Er wordt een belangrijke verandering doorgevoerd in het amateurvoetbal. Met ingang vanaf het seizoen 2016/2017 kunnen amateurs ook in de winterstop overschrijving naar een andere club aanvragen. Tussen 3 en 31 januari kunnen spelers met een amateurcontract naar een andere club verkassen.

Winterse transferperiode bij topamateurs geïntroduceerd

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De transferperiodes voor contractspelers in het amateurvoetbal sluit voortaan dus aan bij de transferperiodes van het betaald voetbal. De winterse transferwindow is vooral relevant voor de top van het amateurvoetbal, omdat met name daar met contracten gewerkt wordt. Voor amateurspelers zonder contract geldt nog dat zij alleen voorafgaand aan het nieuwe seizoen (tot 15 juni) kunnen switchen van club.

De nieuwe regel staat in lijn met de nieuwe vorm van het Nederlandse voetbal. De competities van het amateur- en betaald voetbal worden in het zogeheten piramidemodel met elkaar verbonden. In de top bestaat het Nederlandse voetbal uit de Eredivisie, een Eerste divisie, een Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen.

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd