Wilmots baalt van Italië: "Ze speelden op de counter"

14 juni 2016, 14:00

De verwachtingen waren voor het EK hoog gespannen aan Belgische kant, maar de eerste poulewedstrijd in Frankrijk leverde een grote teleurstelling op. Italië bleek met 2-0 te sterk en liet België met een kater achter. Ondertussen neemt de druk op Marc Wilmots steeds verder toe. De Belgische bondscoach probeerde na de wedstrijd in gesprek met Het Laatste Nieuws de vinger op de zere plek te leggen.

"Dit is een enorme teleurstelling voor de hele groep. We hadden de wedstrijd aanvankelijk onder controle. Dan maken we een klein foutje in de verdediging en scoren ze. Vooral de communicatie tussen Toby Alderweireld en Laurent Ciman liep daar fout. En dan weet je dat het moeilijk wordt", analyseert Wilmots. "Italië speelde specifiek op de counter. Ze wilden niet voetballen en als je dan achter komt, sta je voor een lastige klus."

Wilmots geeft aan dat de verwachtingen in België misschien wel iets te hoog gespannen waren. "Het is goed dat iedereen in België terug met de voetjes op de grond staat. Nu moeten we ons focussen op de komende twee wedstrijden, want we willen de volgende ronde bereiken. Het was zeker niet allemaal negatief vandaag."

Eén van de uitblinkers van de Rode Duivels is normaal gesproken Kevin de Bruyne, maar hij was gisteren (maandag) niet in vorm. "Ik weet ook niet hoe het komt dat hij zo slecht speelde. Is hij moe na een lang en slopend seizoen bij zijn club? Ik weet het niet", aldus Wilmots. "Ik heb hem niet vervangen omdat hij met een voorzet, vrije trap of afstandsschot altijd wel voor het nodige gevaar kan zorgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen