'Heerenveen haalt City-verdediger en laat Cavlan vertrekken'

30 augustus 2016 – Vlak voor de transferdeadline is sc Heerenveen nog volop bezig de selectie voor dit seizoen in orde te maken. Zo hoopt de club vandaag (dinsdag) een nieuwe speler te verwelkomen: Shay Facey. De centrale verdediger wordt, mits hij de medische keuring doorstaat, gehuurd van Manchester City, zo meldt de Leeuwarder Courant.

'Heerenveen haalt City-verdediger en laat Cavlan vertrekken'

Facey was vorige week een aantal dagen op proef bij NAC Breda, maar zou meer zien in een tijdelijk dienstverband in de Eredivisie. De Engelsman speelde in 2015 voor New York City in de Major Soccer League en kwam het afgelopen halfjaar uit voor Rotherham United.

Volgens de Friese krant vertrekt er waarschijnlijk ook een speler bij Heerenveen. Caner Cavlan, die vorige zomer werd overgenomen van De Graafschap, verloor onder de nieuwe trainer Jurgen Streppel zijn basisplaats en kan een contract tekenen bij het Turkse Adanaspor.

Derde doelman Wieger Sietsma vertrekt zeker: hij verkast op huurbasis naar FC Emmen. Sietsma kwam in 2015 over van FC Groningen, waar hij werkte met assistent-trainer Dick Lukkien. Die is nu hoofdtrainer bij Emmen en heeft de doelman er dit seizoen graag bij.

Eredivisie

gerelateerd