Allardyce vertrekt na één duel als bondscoach van Engeland

27 september 2016, 20:53   Bijgewerkt: 27 september 2016, 21:00

Sam Allardyce vertrekt als bondscoach van Engeland. Dat heeft de Engelse voetbalbond FA dinsdagavond bekend gemaakt. Gareth Southgate, nu nog trainer van Engeland U21, is aangesteld als tijdelijke vervanger.

Allardyce en de FA bereikten dinsdagavond overeenstemming over de ontbinding van het contract van de bondscoach. Zijn positie kwam maandag ter discussie te staan na een undercoveractie van de Engelse krant The Telegraph. Daaruit bleek dat 'Big Sam' bereid was mee te werken aan illegale transferpraktijken. Hij legde onder meer uit hoe de undercoverjournalisten de Engelse transferregels het beste konden omzeilen.

Daarnaast deed de trainer enkele pikante uitspraken over zijn voorganger, Roy Hodgson, die vertrok na de teleurstellende resultaten van Engeland op het EK. De komende vier duels van Engeland zit Southgate op de bank als vervanger van Allardyce.

"Er is in overleg besloten om het contract van Allardyce te ontbinden. Hij heeft inmiddels excuses gemaakt voor zijn fout, maar de bondscoach van Engeland moet iemand zijn met groot leiderschap en respect voor de integriteit van het spel", aldus de FA in een statement. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen