Fans krijgen stem bij verkiezing wereldvoetballer van het jaar

31 oktober 2016, 19:10

De FIFA komt met een nieuwe opzet voor de wereldvoetballer van het jaar verkiezing waarin ook de fans een stem krijgen. FIFA-voorzitter Gianni Infantino liet maandag weten dat de keuzes van de bondscoaches en spelers van de aangesloten landen voortaan voor de helft tellen. De andere vijftig procent bepalen de journalisten en supporters.

De afgelopen zes jaar werkte de FIFA samen met het Franse voetbaltijdschrift France Football om de beste voetballer van het jaar aan te wijzen. Deze kreeg vervolgens de zogenaamde 'Gouden Bal' uitgereikt. Aan die samenwerking is inmiddels een einde gekomen en vanaf nu heet de prijs 'FIFA's Best.'

Op 9 januari wordt in Zürich voor het eerst volgens de nieuwe opzet de beste voetballer van het jaar gekozen. Komende vrijdag geeft de wereldvoetbalbond de lijst met genomineerden vrij en vanaf 22 november kunnen fans online hun stem uitbrengen. 

Ook de Gouden Bal blijft gewoon bestaan. France Football houdt het bij de oude stijl waarin geen inbreng van de fans is. Inmiddels is de lijst met de dertig genomineerden vrijgegeven. Afgelopen seizoen won Lionel Messi de prijs.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen