Hazard aanvoerder van België: "Niet belangrijk voor mij"

12 november 2016, 17:25

Door het vele blessureleed van Vincent Kompany droeg Eden Hazard het afgelopen jaar bijna altijd de aanvoerdersband bij België en ook woensdag tegen het Nederlands elftal was de aanvaller van Chelsea de captain. Bondscoach Roberto Martinez hield vast aan Hazard als leider, terwijl ook Kompany een basisplaats had. Hazard voelt zich vereerd, maar tilt niet te zwaar aan de band.

Kompany viel tegen Oranje in de warming-up geblesseerd uit, maar ook met de verdediger in de ploeg was Hazard de captain geweest. "Ik vind het leuk om aanvoerder te zijn, maar belangrijk is die band niet voor mij. Speel ik zonder, zal ik even hard mijn best doen", zegt hij nuchter in Het Nieuwsblad. "Ik probeer mijn verantwoordelijkheid te nemen op het veld, al praat ik sowieso niet veel."

Hoewel Kompany nu vice-aanvoerder lijkt te zijn, is hij volgens Hazard nog erg belangrijk voor het team. "Iedereen kent de rol van Vincent in onze ploeg. Hij praat veel, iedereen luistert naar hem en hij blijft onze kapitein. Hopelijk voor hem en voor ons is hij snel opnieuw fit, de nationale ploeg is in ieder geval veel sterker met een Vincent Kompany op topniveau."

Zondag speelt de verdediger in ieder geval niet mee, als België in de WK-kwalificatie speelt tegen Estland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen