Van der Sar: "Kost energie om elf jongens op een veld te krijgen"

14 november 2016, 20:09

Edwin van der Sar werd onlangs officieel benoemd tot algemeen directeur van Ajax. Als voetballer zag hij het niet zo, maar tijdens zijn nieuwe rol kwam de oud-doelman erachter hoeveel zaken er achter de schermen spelen bij een grote club als Ajax.

Een hele omschakeling is het vooralsnog niet voor Van der Sar. "Ik heb hier natuurlijk vier jaar naartoe gewerkt. Als je dat niet doet dan weet je inderdaad niet wat er gebeurt. Alle vergaderingen, een commissie hier en daar, UEFA, KNVB, dingen met supporters, noem maar op. Het kost heel wat energie om elf jongens op zondag om half drie op een veldje te krijgen. Dat krijg je helemaal niet mee als je zelf voetballer bent. Dan ben je vooral bezig met je eigen prestaties", vertelt hij in het Ziggo-programma Peptalk.

Ajax is nog op zoek naar een operationeel directeur. "Er zijn heel veel wisselingen bij Ajax geweest. Veel directieleden hebben maar een kort dienstverband gehad. Daar willen we nu een beetje structuur in brengen. Zorgen dat iedereen tot zijn recht komt en dat de juiste mensen op de juiste afdeling zitten. En ik richt me voornamelijk op de voetbalzaken", legt Van der Sar uit.

Eén van de dingen waar de algemeen directeur mee bezig is, is de naamgeving van de Amsterdam ArenA. Die zou het Johan Cruijff-stadion moeten gaan heten. Van der Sar laat weten dat Ajax nog altijd in gesprek is over de naamsverandering van het stadion. "We hebben contact met de familie van Johan erover en zijn nog bezig met het proces.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen