Onherkenbaar AZ niet voorbij defensief Roda JC

20 november 2016, 14:29

AZ heeft een goed optreden tegen Ajax geen vervolg kunnen geven in Kerkrade. Roda JC bleef met defensief voetbal relatief eenvoudig overeind. Wout Weghorst voorkwam met een fraaie treffer dat de thuisploeg met de volle buit aan de haal ging na een pegel van Abdul Ajagun: 1-1.

Roda haalde de afgelopen weken al resultaat met realistischer voetbal. Het terugzakken en gokken op counter leverde de ploeg van Yannis Anastasiou zes punten op uit vier wedstrijden. Die strategie leek tegen AZ lange tijd voldoende voor een overwinning.

Routinier Ron Vlaar wilde ter hoogte van de middenlijn de bal breed leggen naar Stijn Wuytens, maar had niet gerekend op een goed anticiperende Abdul Ajagun. De Nigeriaan onderschepte de bal en sprintte alleen richting het doel van AZ. Ajagun pakte het presentje van Vlaar vervolgens op zeer fraaie wijze uit. De bal verdween hoog in het doel na een harde wreeftrap: 1-0. De technische staf van AZ greep na rust in door Muamer Tankovic te brengen voor Levi Garcia en Mats Seuntjens voor de onzichtbare Robert Mühren. De invallers hadden in ieder geval een positievere invloed op het spel dan hun voorgangers.

Na de gelijkmaker besefte AZ dat het in Kerkrade eigenlijk geen punten hoefde te laten liggen, zeker toen het nog meer spelaandeel kreeg na de invalbeurt van Illiass Bel Hassani. Dat besef kwam te laat om Roda nog op de knieën te krijgen. Bel Hassani raakte nog wel de lat, ineens vanuit een corner, maar dichterbij kwamen de bezoekers niet meer.

Roda kruipt door het punt weer iets dichterbij de nacompetitieplaatsen. AZ blijft door het gelijkspel voorlopig vijfde met 21 punten uit dertien duels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen