Van der Heyden vliegt dit keer wel: "Opstijgen blijft een ding"

5 januari 2017 – Jelle van der Heyden ging vorig jaar in een busje naar het trainingskamp in Spanje. Dat duurde ruim 24 uur en toen moest hij nadien ook nog eens de hele rit terug maken. Daar had de speler van FC Twente dit jaar geen zin in, dus besloot hij zijn vliegangst te overwinnen. 

Van der Heyden vliegt dit keer wel: "Opstijgen blijft een ding"

"Met wat pilletjes, wat valium geloof ik, was het dit keer goed te doen. Alleen het opstijgen blijft een ding", vertelt de veilig in San Pedro del Pinatar aangekomen middenvelder aan TC/Tubantia. Daar had hij overigens wel hulp bij. "Een goede vriendin van mij kende een purser en haar man is piloot. Zij hebben me bijvoorbeeld uitgelegd wat bepaalde geluiden betekenen als je die hoort in het vliegtuig. Daardoor was ik al redelijk goed voorbereid."

Daarbij werd hij in het vliegtuig ingedeeld naast de Fin Richard Jensen. "Richard wil na zijn voetballoopbaan piloot worden, en hij zei onderweg voortdurend dat het goed ging en legde dingen uit."

Overigens was er in San Pedro del Pinatar wel al een kleine tegenvaller voor FC Twente. De Belg Dylan Seys raakte op de training geblesseerd aan zijn enkel. Hoelang hij uit de roulatie zal zijn, dat is nog onduidelijk. 

Eredivisie

gerelateerd