De Graafschap huurt Klaasen, Ebecilio naar Cyprus

26 januari 2017 – Sparta Rotterdam laat Robert Klaasen het seizoen afmaken in de Achterhoek. De eredivisieclub verhuurt de 23-jarige middenvelder voor de rest van deze jaargang aan De Graafschap, dat uitkomt in de Jupiler League.

De Graafschap huurt Klaasen, Ebecilio naar Cyprus

Klaasen begon zijn profcarrière bij AZ, maar brak daar niet door en verkaste medio 2013 naar het Belgische Kortrijk. Sparta haalde de middenvelder begin 2016 transfervrij terug naar Nederland, maar in Rotterdam komt Klaasen niet aan spelen toe in het eerste elftal. Hij speelde dit seizoen wel zestien wedstrijden voor Jong Sparta in de Tweede Divisie.

"Met Robert krijgen we meer balans in de selectie. We zijn blij met zijn komst. Op dit moment praten we met nog een aantal spelers. Als er mogelijkheden zijn om ons te verder versterken, doen we dat", aldus trainer Henk de Jong, op de officiële website van De Graafschap, dat verder de Zweedse verdediger Linus Malmborg vanaf vrijdag op proef heeft. De 28-jarige speler kwam de afgelopen jaren uit voor Assyriska FF.

Ebecilio gaat naar Cyprus

Lorenzo Ebecilio gaat deze keer op Cyprus het avontuur aan. De 25-jarige Nederlandse vleugelaanvaller, opgeleid door Ajax, heeft voor 2,5 jaar getekend bij APOEL Nicosia. Eerder stond hij in het buitenland onder contract bij Metallurg Donetsk (Oek), Qabala (Aze), Mordovia Saransk (Rus) en FC Anzhi (Rus). APOEL Nicosia zit nog in de Europa League. Bij de laatste 32 spelen de Cyprioten tegen Athletic de Bilbao.

Eredivisie

gerelateerd