Hyballa: "Wij zullen heel hard moeten knokken bij PSV"

17 februari 2017, 19:28

NEC verloor de afgelopen weken van Feyenoord, Go Ahead Eagles en PEC Zwolle en de kans dat dit weekend wordt gebroken met de negatieve reeks is klein. De Nijmeegse club moet zaterdag op bezoek bij PSV.

"We hebben het tot nu toe gewoon lastig gehad tegen de topclubs. Alleen thuis tegen Feyenoord konden we aardig meekomen. Tegen PSV hebben we wat uitgeprobeerd, begonnen we niet eens heel slecht en kregen we zelfs een mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar zijn we daarna hard tegen de counters aangelopen", zegt NEC-coach Peter Hyballa op de clubwebsite.

"PSV is in alles een topdrieteam. Op elke positie loopt een goede speler en vanuit elke linie hebben ze dreiging", stelt Hyballa. "Wij zullen daartegen vooral heel hard moeten knokken, knokken en nog eens knokken. Dan gaan ook wij onze mogelijkheden wel krijgen. We zullen automatisch wat defensiever moeten spelen, want PSV zal nu eenmaal meer de bal hebben, maar in de omschakeling liggen er dan wel kansen voor ons. Als PSV zes, zeven voor de bal heeft, kunnen wij gevaarlijk worden als we snel diepgang zoeken als we de bal veroveren."

Kansen afmaken is echter niet het sterkste punt van NEC, weet ook Hyballa: "Het afwerken is gewoon slecht momenteel. Onze 22 doelpunten tot nu zijn er ook gewoon niet genoeg om de onderste regionen te ontlopen. Daar zijn we de laatste weken met de aanvallers en middenvelders dan ook uitvoerig mee bezig. Dat is niet alleen maar met trainingsvormen, maar je praat ook met elkaar en laat veel beelden zien. Op die manier faciliteren we als technische staf zoveel mogelijk en dan zal het ook gewoon een keer moeten vallen. Je kunt dat niet met een wondermiddeltje in één keer omdraaien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen