Hyballa spreekt van 'Eredivisie-team' na nederlaag tegen Jong Ajax

14 maart 2023, 18:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NAC Breda kreeg maandagavond in het eigen Rat Verlegh Stadion een pijnlijk pak slaag van Jong Ajax. De talenten uit Amsterdam stapten uiteindelijk met een 2-6 overwinning van het veld. Peter Hyballa bleef na de wedstrijd rustig, maar had wel wat te vertellen over de spelers van de bezoekers.

Jong Ajax trad in Breda aan met onder meer Youri Regeer, Youri Baas, Kian Fitz-Jim, Francisco Conceição en Lorenzo Lucca. Zij maken vrijwel wekelijks ook deel uit van de selectie van het eerste elftal. "Ik ben rustig. In de eerste helft verdedigden we niet. Ik moet wel zeggen dat dit een 'Eredivisie-team' van Ajax was. Ik denk dat ze in de Eredivisie misschien niet in het linkerrijtje, maar zeker in het rechterrijtje gemakkelijk mee kunnen spelen", stelde Hyballa na de dikke nederlaag in gesprek met ESPN.

Lees ook: PEC Zwolle stoomt door

Voor de wedstrijd liet de Duitser juist nog weten dat het voor zijn spelers wel goed was om tegen dit soort tegenstanders te voetballen. "Dat hebben ze gedaan, maar wel verloren. De eerste helft was 0-4, de tweede helft 2-2. We zien niet in de duels gekomen. Dat had te maken met het systeem, dat we 50/50 momenten verloren en natuurlijk dat de kwaliteit van Ajax veel te hoog is." De nederlaag is voor NAC extra vervelend in de strijd om de play-offs. De Bredanaars staan nog wel op de zevende plek van de Keuken Kampioen Divisie.

Ervaring in Eredivisie

Naar aanleiding van de uitspraken van Hyballa kwam Bart Frouws, journalist van Voetbal International met een opvallend tweetje. Hij rekende namelijk uit hoeveel ervaring de teams van NAC en Jong Ajax daadwerkelijk hadden in de Eredivisie. De spelers die namens NAC in actie kwamen, speelden gezamenlijk al 362 wedstrijden op het hoogste niveau van Nederland. De talentvolle Ajacieden kwamen samen tot een aantal van 39 duels in de Eredivisie. Jong Ajax is overigens de teleurstellende nummer zestien van de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen