Weigerende Vietnamezen krijgen flinke schorsing

22 februari 2017, 09:24

De voetbalfederatie van Vietnam heeft strenge maatregelen getroffen na een bizar incident tijdens een competitiewedstrijd in het afgelopen weekend. Twee spelers zijn voor twee jaar geschorst en een trainer is voor drie jaar uitgesloten van het voetbal, omdat ze na een discussie met de scheidsrechter weigerden om de wedstrijd fatsoenlijk uit te spelen.

Toen Long An afgelopen zondag een penalty (bij de 2-2) tegen kreeg in de wedstrijd tegen Ho Chi Minh City, werden de spelers woedend. Ze stapten aanvankelijk van het veld af, maar keerden later wel weer terug. Keeper Nguyen Minh Nhut stond echter met zijn rug naar de strafschopnemer toe, waardoor Ho Chi Minh City op dubieuze wijze op 2-2 kwam. De hele ploeg van Long An bewoog vervolgens niet meer, waardoor de tegenstander kon uitlopen naar 5-2.

De Vietnamese bond heeft nu Mimh Nhut en aanvoerder Huynh Quang Thanh voor twee jaar geschorst. "Omdat de wedstrijd verstoord werd en de beslissing van de scheidsrechter niet gerespecteerd werd, is de reputatie van de bond beschadigd." Coach Ngo Quang Sang is voor drie jaar verbannen. De eveneens geschorste directeur Vo Thanh Nhiem heeft het na de bizarre wedstrijd voor gezien gehouden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen