Koeman kritisch op keepersbeleid Blind: "Dat is onterecht"

25 maart 2017, 10:43

Everton-trainer Ronald Koeman snapt niet dat Maarten Stekelenburg niet in de selectie van het Nederlands elftal voor de duels met Bulgarije en Italië is opgenomen door Danny Blind. Volgens Koeman had de goalie van Everton in ieder geval bij de spelersgroep moeten zitten, ondanks dat hij bij zijn club geen basisplaats meer heeft.

Bij de voorgaande vier interlands stond Stekelenburg onder de lat bij Oranje, maar nu zit hij niet eens bij de selectie. Koeman is nuchter onder het feit dat de goalie bij Everton geen basisplaats meer heeft. "Het zijn bepaalde momenten in het topvoetbal die wel eens voorkomen. Maarten raakte geblesseerd en was zes wedstrijden achtereen niet fit. De ploeg deed het erg goed en de Spaanse doelman Robles hield vaak de nul en deed het uitstekend. Als trainer moet je aan het belang van het team blijven denken."

"Ik heb het met Maarten heel goed gecommuniceerd en hij weet precies hoe het zit", zegt Koeman in De Telegraaf. "Maar wat ik niet begrijp is dat hij helemáál niet meer wordt geselecteerd. Hij keepte voor de winter een hele serie interlands achter elkaar bij Nederland. Dan is het onterecht dat je helemaal uit beeld bent. Michel Vorm en Jasper Cillessen keepen ook bijna nooit bij hun club maar zijn wel geselecteerd… Dit zou niet míjn beslissing zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen