Duitsland gelijk, Argentinië en Engeland winnen

30 mei 2006, 23:37

Duitsland is nog altijd niet klaar voor het WK, dat al over anderhalve week begint. De ploeg van bondscoach Klinsmann stelde dinsdag teleur in een oefenduel met Japan: 2-2. Onder meer Engeland, Argentinië, Tunesië en Brazilië boekten daarentegen wél goede overwinningen op weg naar het mondiale eindtoernooi.

Argentinië, op 21 juni de laatste opponent van Oranje in de groepsronde, won van WK-ganger Angola met 2-0. Maxi en Sorin scoorden in de eerste helft voor de Zuid-Amerikanen.

Gastland Duitsland kwam in Leverkusen niet verder dan 2-2 tegen Japan, dat tijdens het WK in groep F op wereldkampioen Brazilië, Kroatië en Hiddinks Australië stuit. De Aziaten kwamen na rust sterk voor de dag, binnen tien minuten scoorde Naohiro Takahara tweemaal. De Duitsers toonden als gebruikelijk veerkracht. Uit twee vrije trappen scoorden ze binnen vijf minuten twee keer. Miroslav Klose en Bastian Schweinsteiger waren succesvol voor de 'Mannschaft', die in groep A met Costa Rica, Polen en Ecuador te maken krijgt.

Tunesië versloeg Wit-Rusland met 3-0. Met oud-Ajacied Trabelsi in de gelederen beëindigde Tunesië het duel met tien man, omdat Haggui kort voor tijd zijn tweede gele kaart incasseerde. De goals kwamen van Namouchi, Santos en Jomaa. Tunesië voetbalt in Duitsland in groep H tegen Spanje, Oekraïne en Saudi-Arabië.

Engeland (groep B) deed onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Vink vertrouwen op door met 3-1 te winnen van Hongarije. Gerrard, Terry en Crouch maakten in Manchester de Engelse treffers. Wereldkampioen Brazilië had een lekker opwarmertje tegen de Zwitserse club Luzern. De Zwitsers werden met 8-0 eenvoudig opzij geschoven. Adriano en Ronaldo maakten beiden twee doelpunten.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!