Oranje onder 19 verliest op EK in slotfase van Engeland

6 juli 2017, 17:44

Nederland onder 19 heeft de goede start op het EK in Georgië donderdag geen goed vervolg gegeven. De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg moest in de slotfase buigen voor Engeland. Dankzij Feyenoord-doelman Justin Bijlow leek Oranje lang een punt uit het vuur te slepen.

Door drie doelpunten van Joël Piroe (PSV) veegde Oranje maandag de vloer aan met Duitsland (4-1). Diezelfde Piroe werd vroeg in de wedstrijd tegen Engeland uit de wedstrijd gebeukt. Het gemis van Piroe was merkbaar bij Nederland. Toch leek Oranje af te stevenen op een gelijkspel.

Engeland was sterker en ging in de tweede helft steeds meer op zoek naar de 1-0. Voor Oranje zat er niets anders op dan tegenhouden. Bijlow hield zijn ploeg lang op de been, maar de Feyenoorder moest zes minuten voor het einde toch toegeven. Invaller Ben Brereton maakte in de scrimmage de enige goal.

De Engelsen zijn zeker van de halve finale. Eerder deze week werd Bulgarije met 0-2 verslagen. Zondag kan Oranje tegen de Bulgaren alsnog de laatste vier bereiken.