Van der Sar: "Bosz heeft Ajax als tussenstap gebruikt"

22 oktober 2017, 11:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Edwin van der Sar baalt van de manier waarop Peter Bosz afgelopen zomer na één jaar bij Ajax vertrok om trainer te worden bij Borussia Dortmund. De algemeen directeur van de Amsterdamse club stelt dat Bosz de club slechts als tussenstation zag.

Bosz liet eerder weten dat hij ook zonder interesse van Dortmund weg was gegaan bij Ajax. Van der Sar begrijpt die uitspraak niet helemaal. "Dat gaat toch een beetje in tegen de uitspraken die hij rond de Europa League-finale deed. Toen zei hij nog: ik ben volgend jaar trainer van Ajax", aldus de directeur van de Amsterdamse club in het FOX Sports-programma De Tafel van Kees. "We wilden Peter zeker behouden, maar niet tegen deze kosten", doelt hij op de stafwijzigingen die de voormalig Ajax-trainer wilde zien.

Van der Sar stelt dat Bosz Ajax slechts heeft gebruikt. "Iedere speler en trainer heeft ambitie om bij de internationale top terecht te komen. Bosz wist dat dat via Ajax makkelijker zou gaan dan Vitesse of Maccabi Tel Aviv. Dat is helemaal niet erg, dat doen spelers ook. En hij zit nu bij een mooie club."

Koerswijziging

Het bereiken van de Europa League-finale had ook een keerzijde voor Ajax. Namelijk het vertrek van sterkhouders als Davy Klaassen en Davinson Sánchez. Van der Sar wil dat een volgende keer toch anders aanpakken. "Het is zo dat veel spelers uit eigen jeugd nu op die plek staan. André Onana als vervanger van Jasper Cillessen, Kasper Dolberg in plaats van Arek Milik en Matthijs de Ligt speelt nu op de plek van Sánchez. Maar we moeten ook de mogelijkheid en de ambitie hebben om meteen een gelijkwaardige speler terug te halen. Dat is een koerswijziging die we gaan doen", vertelt de directeur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen